3 fabels over eczeem

‘Wat heb jij op je handen?’eczeemAls u eczeem heeft, herkent u deze uitroep van anderen in uw omgeving. De kloven, vochtblaasjes en huidschilfers zijn vaak redenen voor anderen om u aan te spreken. Hoewel de pijn, de jeuk en de opmerkingen al vervelend genoeg zijn, doen er nog altijd hardnekkige fabels de ronde over eczeem. In dit blog gaan we in op de 3 meest voorkomende fabels over eczeem.

Op 3: Eczeem is erfelijk

Er is een verschil tussen erfelijkheid en erfelijke aanleg. Bij atopisch of constitutioneel eczeem is er een erfelijke aanleg voor eczeem. Echter, dat hoeft nog niet te betekenen dat er ook klachten ontstaan. Op die manier kan een ouder zonder eczeem een kind krijgen met eczeem. Erfelijkheid zou betekenen dat iemand met eczeem ook een kind krijgt met eczeem.

Op 2: Eczeem is te genezen

Alhoewel er hele goede en effectieve behandelingen zijn voor eczeem, is eczeem niet in alle gevallen te genezen. Waar constitutioneel eczeem vaak uitstekend onder controle kan worden gebracht, kan allergisch contacteczeem wel volledig genezen. Die genezing komt onder andere doordat de stoffen die schadelijk zijn voor uw huid worden vermeden.

Op 1: Eczeem is besmettelijk

Nee. Eczeem is niet besmettelijk. De verwarring zou ontstaan kunnen zijn door het woord zwemmerseczeem. Hoewel dit absoluut geen eczeem is, uit het zich soortgelijk. De schimmel die de jeuk en schilferige huid veroorzaakt, verspreidt zich simpel en snel via warme, vochtige plaatsen.

Bij Polikliniek de Blaak kunt u terecht bij onze dermatoloog. De dermatoloog onderzoekt samen met u waardoor uw klacht veroorzaakt worden en hoe de klachten verminderd kunnen worden. Meer weten over onze succesvolle behandeling voor eczeem of andere huidziekten? Neem contact op via 085 – 488 17 00 of kijk hier voor meer informatie.