Help, Ik heb last van overbeharing!

Overmatige lichaamsbeharing kan zeer vervelend zijn en uw zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Geregeld krijgen we dan ook de vraag wat wij kunnen doen aan overbeharing of haren op ongewenste plekken. In dit blog zetten wij voor u uiteen hoe overmatige haargroei ontstaat en welke behandeling u kunt volgen om van uw haarproblemen af te komen.

Overbeharing

Oorzaken van overbeharing

Overbeharing ontstaat niet alleen door hormoonwisselingen zoals veel mensen denken. Ook medicatie of erfelijkheid spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van haren op ongewenste plaatsen. Wij maken onderscheid tussen twee soorten overbeharing: hirsutisme en hypertrichose. Hirsutisme is een soort beharing waarbij vrouwen het beharingspatroon van een man hebben. Hypertrichose is de medische term voor bovengemiddelde haargroei. Dit wordt vaak veroorzaakt door bepaalde medicijnen of is erfelijk bepaald.

 De behandeling

Gelukkig is overbeharing goed te behandelen met een elektrische epilatiepen. Er wordt een dun naaldje langs de haar in het haarzakje geleid. Deze naald wordt enkele seconden onder stroom van een zeer laag voltage gezet. Hierdoor laat de haar los en wordt een deel van de cellen in het haarzakje vernietigd. Omdat er heel veel cellen meewerken om een haar te laten groeien, kunnen deze cellen niet in een keer vernietigd worden. Het aantal haren zal steeds verder afnemen en u kunt een haarreductie verwachten van 70-80%.

Definitief?

Definitief is relatief. Ons lichaam is in staat om ‘slapende’ haarzakjes aan te wakkeren bijvoorbeeld wanneer u in de overgang bent of andere medicijnen slikt. Wij raden dan ook aan om 1x per jaar na uw behandeling terug te gaan naar uw behandelaar om uw beharing weer elektrisch te laten epileren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandeling met een elektrische epilatiepen? Hier vindt u alles omtrent overbeharing. Als u meteen een afspraak wil maken, neem contact op via 085 – 488 1700 of vul het formulier in.