Interview met Aylin over haar ervaring met een onderooglidcorrectie:

“Na afloop van een feestje met familie had ik er genoeg van. Ik had nog zo mijn best gedaan om er leuk uit te zien, maar ik kreeg meerdere keren te horen dat ik het wat rustiger aan moest doen omdat ik er vermoeid uitzie. Als zelfstandig onderneemster werk ik best hard, maar ik voel me goed en slaap prima.

Al op vrij jonge leeftijd kreeg ik wallen onder mijn ogen. Mijn moeder had daar ook last van, dus misschien is het iets erfelijks. De eerste jaren kon ik het nog wel een beetje camoufleren met make-up. Helaas werden de wallen na verloop van tijd zo opvallend dat er niets meer aan te doen was. Ik had gewoon geen zin meer om naar mezelf te kijken in de spiegel.

Ik ben opgevoed met de gedachte dat je mooi bent zoals je bent. De tekenen van veroudering horen bij het leven en moet je accepteren. Cosmetische ingrepen vind ik vaak onnodig. Het heeft daarom bijna twee jaar geduurd (tot het feestje) voor ik mezelf had overtuigd dat het oké was om te kiezen voor een onderooglidcorrectie.

Omdat ik er zo lang mee rondgelopen heb, was ik behoorlijk zenuwachtig voor het consult. De arts was bijzonder vriendelijk. Hij zei ook dat ik gewoon pech had met zulke wallen op mijn leeftijd en dat ik daar weinig invloed op heb gehad in het verleden. Nadat hij de procedure had uitgelegd, wist ik dat ik dit wilde.

De operatie vond ik doodeng, maar het was snel voorbij. De assistentes bij de Blaak zijn echt geweldig. Ze deden er alles aan om mij gerust te stellen, want ik ben nogal een aansteller als het om prikken gaat. Het viel dus wel mee en ik mocht naar huis om te herstellen.

De eerste week na de ingreep zag ik er niet fraai uit. Gelukkig kon ik na een dag al wat werken op mijn laptop, maar ik wilde niemand onder ogen komen. Toen de zwelling en verkleuring wegtrokken, werd ik blij van wat ik zag. Het duurde bij mij nog wel enkele weken voordat alles mooi genezen was. Het resultaat was het allemaal dubbel en dwars waard.

Als ik nu naar een feestje ga, krijg ik leuke complimentjes over mijn uiterlijk. Ik hoor nooit meer iemand over mijn vermoeidheid. Voor iedereen met opvallende wallen onder de ogen zou ik de onderooglidcorrectie zeker aanraden.”