Ervaringsverhaal behandeling van aambeien

testimonial aambeien behandelen– Ervaringsverhaal –

Bij het dagelijkse spreekuur op de polikliniek voor proctologie ontvangen we patiënten met diverse anale klachten. Voor nieuwe patiënten kan het geruststellend zijn om de ervaringen van anderen te lezen. Daarom vragen we af en toe aan een patiënt om meer te vertellen over zijn of haar ervaring met de behandeling. In dit interview deelt Marnix zijn ervaring met de behandeling van aambeien bij Polikliniek de Blaak in Tilburg.

Welke klachten had je?

Ik heb een tijd gewacht voordat ik een arts raadpleegde. Ik had gelezen dat aambeien vaak vanzelf verdwijnen, en toen dat niet gebeurde heb ik geprobeerd om ze te behandelen met een crème van de drogist. Ik had een zwelling aan de buitenkant van mijn anus, wat ongemak veroorzaakte tijdens de stoelgang. Pijn, jeuk en af en toe bloedingen waren de belangrijkste klachten. Soms leken de symptomen wat af te nemen, maar ze bleven aanhouden. Uiteindelijk heb ik mijn huisarts gebeld, die mij doorverwees naar de proctoloog bij Polikliniek de Blaak.

Waarom heb je gekozen voor Polikliniek de Blaak?

In feite heb ik niet zelf voor deze kliniek gekozen. Omdat ik op dat moment ernstige klachten had, wilde ik vooral snel geholpen worden. De wachtlijsten bij Polikliniek de Blaak waren kort, en bovendien had mijn huisarts positieve ervaringen met de kliniek.

Hoe heb je het onderzoek ervaren?

Je voelt je toch een beetje ongemakkelijk als je met aambeien naar de dokter gaat. Gelukkig verdween dat gevoel snel door de vriendelijke en professionele benadering van de arts en de assistente. Ik moest op mijn linker zij op een behandeltafel liggen, waarna de arts onderzoek deed van mijn anus en de aambei inspecteerde. Het onderzoek duurde niet lang, was niet pijnlijk en ik kreeg meteen een behandelvoorstel.

Hoe heb je de behandeling ervaren?

Ik werd goed geïnformeerd over de behandeling voordat deze plaatsvond. Er werd me verteld dat er een soort elastiekje om de aambei zou worden geplaatst. Dit elastiekje verstoort de bloedtoevoer naar de aambei, waardoor deze verschrompeld en vanzelf verdwijnt. Tijdens de ingreep lag ik weer op mijn linker zij op de behandeltafel. De procedure verliep zeer vlot, en voordat ik het wist, was ik weer onderweg naar huis. De eerste week na de behandeling had ik een drukkend gevoel in mijn anus en minimaal bloedverlies, na een week had ik geen klachten meer en was de aambei volledig verdwenen. Nu, enkele maanden later, ben ik nog steeds vrij van klachten.

Array