Oorlelverkleining

oorlelverkleining

De oren zijn een belangrijk onderdeel van het gehele aangezicht. Te grote oorlellen kunnen als cosmetisch storend ervaren worden. De oorlellen blijven een leven lang doorgroeien waardoor sommige mensen zich op oudere leeftijd gaan storen aan de grootte. Er zijn ook mensen die van jongs af aan erg grote oorlellen hebben.  Een oorlelverkleining biedt uitkomst.

Consult

Wanneer u besluit dat u een oorlelverkleining wilt laten uitvoeren kunt u een afspraak maken bij de arts op onze polikliniek. De arts zal uw oren onderzoeken en uw wensen bespreken. U krijgt tijdens het consult alle informatie over de ingreep.

De ingreep

De oorlelverkleining is een kleine ingreep onder lokale verdoving. U krijgt een prikje bij het oor waardoor u niets voelt van de ingreep. De arts maakt een kleine insnede en verwijdert het overtollige weefsel. Daarna wordt de oorlel gehecht met een hechting die vanzelf oplost. Meestal worden beide oren gelijktijdig behandeld.

Na de ingreep

Na de ingreep kunt u direct naar huis. De oren worden afgeplakt met pleisters om de wondjes schoon te houden. U kunt uw dagelijkse werkzaamheden direct hervatten. U kunt na het uitwerken van de verdoving wat lichte pijn ervaren. Na enkele dagen zal de gevoeligheid, de zwelling en de rode kleur verdwijnen.

Naast bovenstaande ingreep kunt u ook bij Polikliniek de Blaak terecht voor een oorcorrectie.

Voor vragen over een oorlelcorrectie of een consult in Rotterdam, Rijswijk of Tilburg, kunt u contact opnemen door te bellen naar 085 488 1700

oorlel verkleining