Oorlelcorrectie

Bij Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor een oorlelcorrectie. Dit is een kleine ingreep onder plaatselijke verdoving. Een oorlelcorrectie kan worden uitgevoerd wanneer er sprake is van:

  • Oorlel te groot
  • Oorlel gescheurd
  • Oorlel steekt uit

Consult

Tijdens het consult zal de arts uw oren onderzoeken en uw wensen bespreken. Na het onderzoek zal de arts bepalen wat de beste behandeling voor u is. Het te verwachten resultaat zal worden besproken evenals de mogelijke risico’s en complicaties.

Behandeling

De arts zal zoveel mogelijk proberen de hechtingen op niet zichtbare plaatsen te zetten. Wanneer de oorlel verkeind zal worden of bij een uitstekende oorlel zal er door middel van een incisie een stukje verwijderd worden en plaatst de arts een hechting. Bij een gescheurde oorlel (vaak veroorzaakt door een ongeluk met een oorbel) hoeft er vaak alleen een hechting geplaatst te worden.

Na de behandeling

Deze ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de ingreep kunt u weer naar huis. De hechting zal worden afgeplakt met een pleister. Bij de nacontrole zal de hechting volledig verwijderd worden.

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor een intake voor een oorlelcorrectie: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De ingreep zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

Prijslijst oorlelcorrectie

Consult € 50,-
Correctie aan één oorlel € 549,-
Correctie aan beide oorlellen € 749,-

Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.