12 mei Bescherm Je Huid Dag in Leidschendam.

14-03-2012 – Haaglanden – Op zaterdag 12 mei 2012 opent Polikliniek de Blaak in Leidschendam haar deuren voor de nationale Bescherm je Huid Dag. Iedereen is welkom om even binnen te lopen voor algemene informatie, een presentatie of een vraag aan de dermatoloog of de huidtherapeute. Wilt u zich verzekeren van een gesprek met de dermatoloog dan kunt u zich vooraf opgeven op de site www.beschermjehuid.com. nieuws beschermjehuid opendag

 

De organisatie van de Bescherm je Huid Dag is in handen van het Huidfonds, De Stichting Melanoom, De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), LEO Pharma en La Roche-Posay.

Het doel van deze dag is tweeledig:

  • Het creëren van een grotere bewustwording van de gevaren van de zon.
  • Mensen bewust maken van het belang van regelmatige huidcontrole (= zelfcontrole), om zo huidkanker in een vroeg stadium te herkennen.

Onze missie is om ervoor te zorgen dat huidkanker minder vaak voorkomt en eerder wordt herkend door het wijzen op het belang van verstandig zongedrag  en het regelmatig controleren van de huid.

Epidemiologen voorspellen dat 1 op de 6 Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt: melanoom, basaalcel- of plaveiselcelcarcinoom. Voor alle vormen geldt: hoe eerder je verdachte plekjes ontdekt, hoe groter de kans is om huidkanker te voorkomen en op tijd te behandelen. Het aantal mensen met huidkanker neemt schrikbarend toe: tussen 2001 en 2011 steeg het aantal mensen met de diagnose huidkanker van ongeveer 15.000 naar bijna 40.000.

Naar verwachting zullen er in 2020 jaarlijks 70.000 nieuwe huidkankerpatiënten bij komen. Er zijn hiervoor verschillende oorzaken aan te wijzen. Niet alleen hebben veel mensen een huidtype I of II, maar gaan wij ook steeds vaker naar zonnige vakantiebestemmingen. Daarbij  smeren wij ons in met betrekkelijk lage factoren en liggen graag de hele dag in de zon.

Verder zijn wij niet gewend om onze huid zelf, of door een dermatoloog te laten controleren.

Polikliniek de Blaak zal deze zaterdag  een open dag houden van 10:00 tot15:00 uur en informatie geven over hoe je jouw huid het beste kunt beschermen én zelf kunt controleren. Verder zullen we bezoekers de mogelijkheid bieden om vragen te stellen over eventuele verdachte plekjes op de huid. 
*Er worden deze dag geen consulten gegeven.

 Wil je meer weten over de Bescherm Je Huid Dag?

Voor meer informatie én om je op te geven voor de Bescherm Je Huid Dag ga je naar: www.beschermjehuid.com

Slimme app om je moedervlekken te checken

De Stichting Melanoom heeft een app gemaakt om vlekjes en plekjes op je huid te checken, Huidmonitor. Deze gratis app kun je downloaden via de App Store en de Google Play Store.