Een schaamlipcorrectie is een behandeling die uiterst zorgvuldig moet worden overwogen. Met deze behandeling kunnen te grote schaamlippen worden gecorrigeerd. Tevens kan de verhouding tussen de binnenste- en buitenste schaamlippen worden gecorrigeerd.

schaamlipcorrectie

Vóór de ingreep

Vanaf 2 weken vóór tot 1 week na de schaamlipcorrectie operatie mag u geen acetylsalicylzuur bevattende medicijnen gebruiken. Deze stof kan voorkomen in pijnstillers zoals Aspirine, Acetosal, Ascal of Aspro. Bij hoofdpijn of andere pijnen uitsluitend Finimal, Voltaren (Diclofenac) of Paracetamol gebruiken. Het gebruik van andere bloedverdunnende middelen zoals Sintrom of Marcoumar moet in overleg met de behandelend arts worden gestopt. Er mag minimaal twee weken van tevoren niet meer gerookt worden. Tevens mag er vanaf een dag van te voren geen alcohol meer genuttigd worden.

De ingreep

Bij deze operatie worden de vorm en grootte van de schaamlippen gecorrigeerd. De operatie duurt ongeveer 1 uur en vindt plaats onder lokale verdoving en is altijd in dagbehandeling. U kunt dus dezelfde dag weer naar huis. De littekens zijn na de operatie vrijwel niet zichtbaar.

Na de ingreep

Na afloop van de schaamlipcorrectie operatie wordt een afspraak gemaakt voor een nacontrole in de kliniek. Zelf autorijden wordt afgeraden, laat u zich dus door iemand ophalen. Wij raden u aan om 2 tabletten paracetamol in te nemen om de 6 uur. Mocht dit niet afdoende zijn dan kunt u 1 tablet ibuprofen nemen en indien dit nog niet volstaat neemt u dan gerust contact op met de kliniek. U mag geen Aspirine of pijnstillers innemen die acetylsalicylzuur bevatten.

De hechtingen lossen vanzelf op.

Realiseert u zich dat dit richtlijnen zijn waarvan in sommige gevallen door de arts afgeweken wordt. Dit gebeurt dan in overleg met de patiënt.

Absolute symmetrie bij dubbelzijdige operaties is niet te garanderen. Soms is het noodzakelijk om een aanvullende operatie uit te voeren voor het verkrijgen van een goed eindresultaat.

Tenslotte

Op deze pagina geven wij u beknopte informatie over de ingreep schaamlipcorrectie. Garantie over resultaten kunt u hier niet aan ontlenen.

Wilt u meer weten over schaamlipcorrectie? Maak dan een afspraak met een van onze artsen. Zij beantwoorden graag al uw vragen.

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor een intake voor een schaamlipcorrectie: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De ingreep zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

Prijslijst schaamlipcorrectie

Consult  € 50,-
   
Schaamlipcorrectie € 1.645,-
   

Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.


 

afspraak maken   

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

 

Meest gelezen


youtube google instagram twitter facebook

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.