Een schaamlipcorrectie is een behandeling die met uiterste zorgvuldigheid moet worden overwogen. Met deze behandeling kunnen te grote schaamlippen worden gecorrigeerd. Tevens kan de verhouding tussen de binnenste- en buitenste schaamlippen worden gecorrigeerd.

schaamlipcorrectie

Vóór de ingreep

Vanaf 2 weken vóór tot 1 week na de schaamlipcorrectie operatie mag geen acetyl-salicylzuur bevattende medicijnen worden gebruikt. Deze stof kan voorkomen in pijnstillers zoals Aspirine, Acetosal, Ascal of Aspro. Bij hoofdpijn of andere pijnen uitsluitend Finimal, Voltaren (Diclofenac) of Paracetamol gebruiken. Het gebruik van andere bloedverdunnende middelen zoals Sintrom of Marcoumar moet in overleg met de behandelend arts worden gestopt. Er mag minimaal één dag van tevoren niet meer gerookt worden. Tevens mag er vanaf een dag van te voren geen alcohol meer genuttigd worden.

De ingreep

Bij deze operatie worden de vorm en grootte van de schaamlippen gecorrigeerd. De operatie vindt plaats onder lokale verdoving en is altijd in dagbehandeling. U kunt dus dezelfde dag weer naar huis. De littekens zijn na de operatie vrijwel niet zichtbaar.

Na de ingreep

Na afloop van de schaamlipcorrectie operatie wordt een afspraak gemaakt voor een na-controle in de kliniek. Zelf autorijden wordt afgeraden, laat u zich dus door iemand ophalen. Wij raden u aan om 2 tabletten paracetamol in te nemen om de 6 uur. Mocht dit niet afdoende zijn dan kunt u 1 tablet ibuprofen nemen en indien dit nog niet volstaat neemt u dan gerust contact op met de kliniek. U mag geen Aspirine of pijnstillers innemen die acetyl-salicylzuur bevatten.

De hechtingen lossen vanzelf op.

Realiseert u zich dat dit richtlijnen zijn waarvan in sommige gevallen door de arts afgeweken wordt. Dit gebeurt dan in overleg met de patiënt.

Absolute symmetrie bij dubbelzijdige operaties is niet te garanderen. Soms is het noodzakelijk om een aanvullende operatie uit te voeren voor het verkrijgen van een goed eindresultaat.

Tenslotte

In het bovenstaande hebben wij geprobeerd u in te lichten over de ingreep van een schaamlipcorrectie. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn en betreffende de resultaten kunt u daarom geen garantie ontlenen uit het bovenstaande.

Mocht u nog vragen hebben, maakt u dan telefonisch een afspraak voor een gesprek met een van onze artsen. Wij zijn gaarne bereid om al uw vragen te beantwoorden.

Cosmetische chirurgie is geen exacte wetenschap; wij kunnen het resultaat van uw operatie niet garanderen doch streven uiteraard naar een zo optimaal mogelijke behandeling.

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor een intake voor een schaamlipcorrectie: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De ingreep zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

Prijslijst schaamlipcorrectie

Consult  € 50,-
   
Schaamlipcorrectie € 1.645,-
   

Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.


 

afspraak maken   

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Meest gelezen


youtube google facebook twitter

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.