Facelift

Met een facelift worden rimpels en uitgezakte huidplooien van de hals en wangen gecorrigeerd. Net voor het oor wordt de huid losgemaakt. Daarna wordt de huid strakgetrokken in de richting van de haarlijn.

Vóór de ingreep

Facelift bij cosmetisch kliniek Polikliniek de BlaakVoor de operatie mag u zeker twee weken niet roken en mag u geen acetylsalicylzuur bevattende medicijnen gebruiken, zoals Aspro, Acetosal, Ascal en Aspirines. Overleg uw medicijngebruik eerst met uw behandelend arts. Paracetamol mag u wel gebruiken. Tijdens het intakegesprek zal duidelijk worden wat de mogelijkheden voor u zijn.

De ingreep

Bij Polikliniek de Blaak wordt de facelift onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De ingreep duurt ongeveer twee uur. Dat heeft een aantal voordelen. Na de operatie gaat u dezelfde dag weer naar huis, maar houdt er rekening mee dat uw gezicht onderhuidse bloeduitstortingen kan vertonen.

Na de ingreep

Uw gezicht zal gedurende enkele dagen wat gezwollen zijn. Deze zwelling zal na 2 á 3 dagen verdwijnen. Het litteken bevindt zich vlak voor de oorschelp en is ongeveer 4 cm lang. De hechtingen worden na een week verwijderd, waarna u vrijwel niets meer ziet van het litteken. Het is dus aan te bevelen om na de operatie een week “voor uzelf” te nemen.

Het is erg belangrijk dat u zich laat informeren over de te verwachten resultaten. Een facelift heeft ook zijn beperkingen. Zo heeft een facelift geen effect op de eventuele rimpeling van de voorhoofdshuid, de oogleden of de rimpels rondom de mond en de hals. Voor correcties van deze rimpels bestaan aparte operaties. Bovendien zullen niet alle rimpels volledige verdwijnen. Bij praten en lachen blijven de normale rimpeltjes op het gelaat als uiting van de mimiek.

Op de vraag hoelang een facelift verbetering zal opleveren is geen precies antwoord te geven. De meeste facelifts geven gedurende een periode van vijf tot tien jaar een goede verbetering, maar het verouderingsproces zal wel gewoon doorgaan. Een tweede operatie kan uitgevoerd worden wanneer u dat noodzakelijk acht, na overleg met uw arts.

Tenslotte

Op deze pagina geven wij u beknopte informatie over de ingreep facelift. Garantie over resultaten kunt u hier niet aan ontlenen.

Wilt u meer weten over een facelifts? Maak dan een afspraak met een van onze artsen. Zij beantwoorden graag al uw vragen.

Voor- en na foto’s van een facelift:

voor en na foto faselift bij cosmetische chirurgie

facelift voor na foto polikliniek de Blaak

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor een intake voor een facelift: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De ingreep zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

Prijslijst facelift / halslift

Consult € 50,-
Halslift € 3.999,-
Facelift € 4.999,-
Facelift minilift € 2.999,-
Z-plastiek hals € 1.499,-

Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.