borstverkleining

Borstverkleining door middel van Vibro-Liposculptuur

Te zware borsten kunnen vervelende klachten geven zoals rug- en nekklachten. Borstverkleining kan dan uitkomst bieden. Bij een borstverkleining door middel van vibroliposuctie wordt op een veilige en betrouwbare manier vetweefsel verwijderd. Op deze pagina leggen wij u graag uit hoe de behandeling in zijn werk gaat.

Vóór de ingreep

Wanneer u besluit een liposculptuur te ondergaan, moet u voor de ingreep met uw arts bespreken welke medicijnen u gebruikt. U mag geen aspirine of salicylaten bevattende medicijnen gebruiken. Zo nodig wordt eerst een bloedonderzoek gedaan en eventueel een hartfilmpje (E.C.G.) gemaakt, zodat de arts kan bepalen hoeveel verdovingsvloeistof er gebruikt gaat worden. Voor de ingreep adviseren wij u te douchen, een lichte maaltijd te nemen en gemakkelijke kleding aan te doen. Op de dag vóór en op de dag van de ingreep mag u geen alcohol gebruiken.

De ingreep

De ingreep duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van het aantal te behandelen plaatsen. U wordt plaatselijk verdoofd. De verdovende vloeistof wordt via een dunne buis onderhuids ingebracht. Deze vloeistof gaat tussen de vetcellen zitten. Daarna worden de vetcellen door een canule weggezogen. Bij een liposculptuur van de borsten wordt dus geen klierweefsel weggenomen. Borstvoeding na de operatie is daardoor nog steeds mogelijk. De ingreep van borstverkleining vindt plaats in Rotterdam.

Na de ingreep

Na de operatie krijgt u een strakke bh aan die u een week tot tien dagen continu moet dragen. Het is verstandig dat u na de ingreep door iemand naar huis gebracht wordt. Bovendien kunt u het beste een paar handdoeken meenemen, omdat u nog wat vocht zult verliezen de eerste uren na de ingreep. U mag na de ingreep gewoon lopen en eventueel wat licht werk doen. Na tien dagen kunt u de bh afdoen. Het komt nogal eens voor dat men zich wat duizelig voelt nadat de bh voor het eerst uitgaat. Daarom kunt u de bh het beste uitdoen op bed, zodat u even kunt gaan liggen om te wachten tot de duizeligheid voorbij is. Wij adviseren u de week na de operatie niet te werken. Na een maand komt u terug voor een controle-afspraak bij uw arts. Het resultaat is blijvend in die zin, dat de weggenomen vetcellen niet meer terug komen.

Voor- en nadelen

De voordelen van een borstverkleining door middel van liposculptuur:
• Na de operatie kunt u gewoon borstvoeding geven na een zwangerschap
• De littekens zijn zo klein dat ze na een paar maanden niet meer zichtbaar zijn
• De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving
• Een ziekenhuisopname is niet nodig; u gaat direct na de ingreep naar huis

De nadelen van een borstverkleining door middel van liposculptuur:
• Niet iedereen komt in aanmerking voor deze operatie
• Er moet in verhouding genoeg vetweefsel aanwezig zijn om de operatie te doen slagen

 

Borstverkleining voor mannen

Borstvorming bij mannen noemen we Gynaecomastie. Voor mannen bij wie zich behoorlijk grote borsten ontwikkelen is het heel vervelend en het wekt vaak een gevoel van schaamte op. De oorzaken voor deze borstvorming kunnen uiteenlopend zijn. Bij mannen in de pubertijd kan het zich spontaan voordoen. Bij een flink deel van deze gevallen gaat het met de tijd vanzelf weer over. Gynaecomastie kan zich ook voordoen door andere medische problemen in het lichaam. Ook kan gynaecomastie ontstaan na het gebruik van anabolen. Het gebruik van anabolen voor spierversterking in de sportschool is ongezond en wordt door ons afgeraden omdat het gevaarlijk is voor de volksgezondheid. Tenslotte is er ook de groep van mannen van boven de 35 waar de borsten groter worden met de jaren. Vooral voor deze laatste groep biedt een Gynaecomastiebehandeling (borstverkleining voor mannen) uitkomst. Bij Polikliniek de Blaak wordt deze ingreep onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Tijdens de ingreep wordt overtollig vetweefsel en /of overtollig klierweefsel verwijderd. Dit levert enorme contourverbeteringen op en de borstkast krijgt weer zijn mannelijke verhoudingen terug. Na de ingreep kan de patiënt weer naar huis waar hij zich enkele dagen rustig zal moeten houden voor het mooiste resultaat.

 

Tenslotte

Op deze pagina geven wij u beknopte informatie over de ingreep borstverkleining. Garantie over resultaten kunt u hier niet aan ontlenen.

Wilt u meer weten over borstverkleining? Maak dan een afspraak met een van onze artsen. Zij beantwoorden graag al uw vragen.

 

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor een intake voor een borstverkleining: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De ingreep zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

Prijslijst borstcorrectie

Consult  € 50,-
   
Borstverkleining d.m.v. liposculptuur € 2.250,-
Tepelverkleining € 1.599,-
Gynaecomastie (borstverkleining bij mannen d.m.v. liposuctie) € 1.999,-
   

 Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

 

afspraak maken

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

 

Meest gelezen


youtube google instagram twitter facebook

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.