Wat is microneedling?

Microneedling is een uiterst effectieve manier van huidvernieuwing. Is je huid dof, vlekkerig of heeft deze een grove structuur? Dan is microneedling wellicht de ideale behandeling voor jou. Met kleine naaldjes beschadigen we de huid waardoor deze zich automatisch gaat vernieuwen. Bij Polikliniek de Blaak werken we met de dermapen. Deze behandeling zorgt voor een aanzienlijke huidverbetering.

Is microneedling geschikt voor mijn huid?

microneedling rotterdam rijswijk

Onze huidtherapeuten hebben een breed scala aan behandelingen om de huid te verbeteren. Tijdens een gratis consult zal de huidtherapeut jouw huid onderzoeken en jouw wensen bespreken. Tijdens het consult zal de huidtherapeut je adviseren welke behandeling het meest geschikt is. Een microneedling behandeling is geschikt voor de volgende indicaties:

  • Doffe of vlekkerige huid
  • Pigmentvlekken
  • Huid met verlies van veerkracht en stevigheid
  • Grove structuur
  • (Acne) littekens
  • Rimpels

De voordelen van dermapen

De dermapen is het ideale apparaat voor microneedling. De behandelingen zijn bijzonder effectief en de hersteltijd is kort. In verhouding tot vergelijkbare behandelingen is deze behandeling comfortabel. Je kunt er bovendien zeer nauwkeurig mee werken. De dermapen kun je ook op lastig behandelbare plekken inzetten.

 Microneedling in stappen

Tijdens het consult krijg je de benodigde informatie van de huidtherapeut. Indien van toepassing krijg je ook wat instructies om je huid voor te bereiden op de microneedling behandeling. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.

Op de dag van de behandeling zal de huidtherapeut de huid reinigen en desinfecteren. Omdat microneedling niet bijzonder pijnlijk is, krijg je geen verdoving vooraf. Wel zal de huidtherapeut vooraf een hyaluronzuur serum aanbrengen op de te behandelen huid.

De huidtherapeut zal de dermapen roterend over de huid bewegen. Kleine naaldjes beschadigen de huid waardoor de huid aangezet wordt zich te vernieuwen. De aanmaak van nieuw bindweefsel zal daarna geleidelijk van start gaan.

Na de behandeling zal de huid maximaal 2 uur rood zijn en gloeiend aanvoelen. Daarna kan de huid iets gaan schilferen. Eventueel kun je na de eerste microneedling een crème vragen aan de huidtherapeut.

Microneedling combineren met een peeling

De microneedling behandeling kan goed gecombineerd worden met een peeling. De vloeistof van de peeling kan dan extra diep in de huid binnendringen waardoor een beter en sneller resultaat behaald kan worden. De huid is na deze combinatiebehandeling nog frisser en stralender. Daarnaast kan ook zonneschade in het gezicht hiermee goed aangepakt worden.

Kosten en vergoedingen

De kosten voor microneedling kun je vinden op onze prijslijst. Deze behandeling is vooral cosmetisch en zal daarom niet vergoed worden door de zorgverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden acnetherapie of behandeling van littekens wel (deels) vanuit de aanvullende verzekering. Dit kun je zelf opvragen bij jouw verzekering.

Afspraak maken

Ben je na het lezen van deze tekst benieuwd geworden naar de mogelijkheden van deze behandeling? Maak dan een afspraak voor een gratis consult bij onze huidtherapeut op Tel. 085-4881700. Je kunt terecht voor microneedling in Rotterdam of Rijswijk.