Wat is microdermabrasie?

Microderma… wat? Precies. Microdermabrasie. Het is één van de baanbrekende behandelingen die Polikliniek De Blaak aanbiedt. Maar wat houdt de behandeling in en waarom heeft u het nodig?

Onze huid vernieuwd zich gemiddeld elke dertig dagen. Dode huidcellen worden afgevoerd en nieuwe huidcellen nemen hun plek in. Maar als we ouder worden dan vertraagd dit proces. Er worden minder snel nieuwe huidcellen aangemaakt. Dit heeft een futloze, droge en ruwe huid tot gevolg. Bovendien kunnen er fijne lijntjes en ondiepe rimpels ontstaan. Het is dus zaak om de vernieuwing van de huid te versnellen. En dat is precies wat de microdermabrasie behandeling doet. Door de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren wordt de huidconditie aanzienlijk verbeterd.

Hoe werkt microdermabrasie?

Zuivere microkristallen worden gebruikt om uw huid af te schaven. Deze niet-chemische kristallen worden door het krachtige Ultrapeel apparaat op de huid geblazen en meteen weer afgezogen. De Ultrapeel kan afhankelijk van uw situatie en huidtype aangepast worden. De behandeling met de microkristallen zorgt voor een gladdere huid, minder verstoppingen, betere doorbloeding en de aanmaak van collageen. Dit brengt de huid weer in een goede conditie.

Het aantal behandelingen hangt af van uw huidprobleem en de intensiteit waarmee er behandeld kan worden. Een sessie elke twee weken is zeker in het begin de juiste manier om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. In totaal zijn  er gemiddeld vijf tot twaalf behandelingen nodig. Uw BIG-erkende huidtherapeut zal het behandelplan passend maken voor uw specifieke situatie.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling kan uw huid rood zijn met in enkele gevallen schaafwondjes of rode strepen. Na 24 uur is het grootste deel van de roodheid weer weg en na twee dagen gaat de huid licht schilferen. In de tussentijd kunt u uw huid kalmeren met de aanbevolen crèmes. Houdt uw huid tot vier weken na de behandeling uit de zon. Het wordt afgeraden om tot drie dagen na de behandeling retinoïden, fruitzuren of benzoylperoxide te gebruiken in het behandelde gebied. De kans op complicaties na de microdermabrasie behandelingen zijn zeer gering. Er is een klein risico op littekens of hyperpigmentatie. microdermabrasie voor na