Wat is coagulatie?

Kleine goedaardige oneffenheden op de huid kunnen we verwijderen door middel van coagulatie. Met een naald worden de kleine ontsieringen weggeschroeid, waarna de huid zich herstelt en weer mooi egaal wordt.

Wat kunnen we behandelen met coagulatie?coagulatie behandeling

De volgende huidoneffenheden kunnen worden verwijderd met coagulatie:

  • gerstekorrels
  • ouderdomswratjes
  • fibromen (steelwratjes)
  • xanthelasma
  • verdikte moedervlekken

Veel van deze huidontsieringen ontstaan door veroudering. Dat wil overigens niet zeggen dat ze niet al op jonge leeftijd kunnen voorkomen. De coagulatiebehandeling is geschikt voor elke leeftijd en zowel een donkere als lichte huidskleur kan effectief worden behandeld.

Hoe gaat de coagulatiebehandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de behandeling zal de dermatoloog de huid reinigen en ontvetten. Het coagulatieapparaat heeft een handstuk waar de naald in zit. Deze naald wordt zodanig verhit dat de huid verschroeid zodra deze wordt aangeraakt door de naald. De huidoneffenheden worden zodanig bewerkt dat deze los komen van de huid. Na de behandeling zal de huid zich herstellen en na verloop van tijd is er meestal geen litteken meer te zien. De coagulatiemethode is veilig en geschikt voor kleine huidontsieringen.

Advies op maat voor elk soort huidontsiering

Bij Polikliniek de Blaak hebben we verschillende huidexperts onder één dak. Het team van dermatologen, huidtherapeuten en cosmetisch artsen heeft voor vrijwel iedere huidafwijking een geschikte behandeling in huis. Je kunt voor een consult terecht in Rijswijk, Rotterdam of Tilburg. Een afspraak maken voor coagulatie of een andere behandeling kan telefonisch: 085-4881700.