Kun je xanthelasma behandelen?

Gele vetophopingen rondom de ogen noemen we xanthelasma. Deze huidaandoening is goed te behandelen door een dermatoloog of huidtherapeut. De aandoening is goedaardig maar het wordt vaak als cosmetisch storend ervaren.

Wat is een xanthelasma?

Het is onbekend waarom een xanthelasma ontstaat. Het is een geel gekleurde bult dat bestaat uit opgehoopt cholesterol. Het is dus echt iets anders als een vetbult. De zwelling is vaak symmetrisch en kan in verschillende vormen groeien. Vaak bevindt het zich in de binnenhoek bij het oog. De aandoening zal niet vanzelf verdwijnen dus om er vanaf te komen is een behandeling nodig.

xanthelasma behandelenHoe behandelen we xanthelasma?

Bij Polikliniek de Blaak hebben we verschillende mogelijkheden om de gele bultjes bij het oog te verwijderen:

Behandelen met Trichloorazijnzuur

Trichloorazijnzuur (TCA) wordt als een peeling aangebracht op de vlekken. De huidcellen worden op die locatie sterk beschadigd waardoor de huid direct start met de aanmaak van nieuwe, gezonde cellen. Na verloop van tijd zal de huid zich hebben hersteld en zal de gele ophoping niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Behandelen met coagulatie

Met behulp van een naaldje en elektrische geleiding kan de dermatoloog verschillende huidoneffenheden, zoals xanthelasma wegschroeien. De huid wordt in die mate beschadigd zodat er nieuwe huidcellen aangemaakt worden. Na deze behandeling zullen de gele plekken niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Plasma behandeling

De plasmabehandeling is alleen bij onze huidtherapeut in Rotterdam mogelijk. Ook bij de Plasmabehandeling wordt de huid geraakt en zal de huid zich vernieuwen.

Waar kan ik xanthelasma laten verwijderen?

Xanthelasma kunnen we in Tilburg, Rijswijk en Rotterdam behandelen. Behandeling met Trichloorazijnzuur of coagulatie is op alle vestigingen mogelijk. De Plasmabehandeling wordt alleen bij de huidtherapeut in Rotterdam aangeboden.

Wil je een afspraak maken voor deze behandeling? Bel dan 085-4881700.

Afspraak maken085 - 488 17 00