Met fillers wallen verminderen

Nog altijd worden wallen onder de ogen geassocieerd met slecht slapen en extreme vermoeidheid. Hoewel dat ook zeker een rol kan spelen bij het ontstaan van wallen, zien we als belangrijkste oorzaak toch vooral verouderingen en genetische aanleg. Soms hebben mensen al op jonge leeftijd last van donkere kringen onder de ogen, maar meestal zien we dit vooral door veroudering zichtbaar worden. Het is slechts een kleine minderheid die wallen heeft door slaapgebrek of een onderliggende aandoening.

wallen fillers behandelen ogenHoe ontstaan wallen onder de ogen?

Er zijn dus verschillende oorzaken voor het ontstaan van wallen onder de ogen. Wallen zijn het gevolg van het zichtbaar worden van de traangoot, een geultje tussen wang en ooglid dat van nature aanwezig is in het gezicht. Door volumeverlies wordt de traangoot zichtbaar en de schaduw onder de traangoot veroorzaakt donkere kringen. Sommige mensen hebben door erfelijke aanleg al op jonge leeftijd een zichtbare traangoot, maar meestal manifesteert deze zich pas op latere leeftijd.

Hoe kun je wallen onder de ogen behandelen?

Als je regelmatig de vraag krijgt of je slecht geslapen hebt doordat men de wallen onder je ogen ziet, dan wil je daar wellicht iets aan doen. De cosmetisch arts van Polikliniek de Blaak kan de wallen of kringen onder je ogen behandelen met fillers. Met een hyaluronzuur filler wordt de geul van de traangoot gevuld totdat de huid egaal oogt. De donkere kringen of wallen zijn daardoor niet langer zichtbaar waardoor je gezicht enorm opfrist en je krijgt een jeugdigere uitstraling. Als de huid te veel verslapt is om nog een mooi resultaat met fillers te behalen, kan de arts je ook adviseren om een chirurgische onderooglidcorrectie te laten uitvoeren.  Deze ingreep kan ook bij Polikliniek de Blaak worden uitgevoerd.

Hoe werkt de behandeling?

Voor de behandeling gebruiken we fillers op basis van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof, oftewel een stof die al van nature in het lichaam voor komt. In Nederland gebruiken we alleen tijdelijke fillers. Na 9 tot 12 maanden heeft het lichaam de ingebrachte filler meestal weer afgebroken. Je kunt dan opnieuw een behandeling ondergaan om de wallen met fillers te vullen. Als je regelmatig de behandeling herhaalt, blijft het resultaat langer zichtbaar, soms tot wel anderhalf jaar.

Kun je het ontstaan van wallen onder de ogen voorkomen?

De natuur doet zijn werk dus uiteindelijk ontkomen we niet aan de tekenen van veroudering. Er zijn wel een aantal factoren die je kunt beïnvloeden om de huid zo lang mogelijk mooi te houden.

  • Beperk onbeschermde blootstelling aan zonlicht
  • Roken en alcoholgebruik versnellen de veroudering van de huid
  • Stress, ongezond leven en slechte nachtrust hebben een negatieve invloed op de huid
  • Verwijder iedere avond alle make-up voor je gaat slapen

Onderooglidcorrectie

Als de wallen te groot zijn of als je op zoek bent naar een meer permanente oplossing, dan is een onder ooglidcorrectie een goede optie. Onder plaatselijke verdoving zal de arts overtollig vet en huid verwijderen en de huid onder de ogen weer straktrekken. De herstelperiode na een chirurgische ooglidcorrectie is enkele weken, terwijl de herstelperiode na een behandeling van wallen met fillers zeer kort is.

Wat kun je doen?

Overweeg je een behandeling van de wallen onder je ogen, maar weet je nog niet goed wat het beste bij je past? De cosmetisch arts bij Polikliniek de Blaak helpt je graag. Tijdens het consult zal de arts de wallen beoordelen en je krijgt een advies op maat. Uiteraard kun je al jouw vragen stellen zodat je een goede beslissing kunt nemen. Je kunt na het consult rustig de tijd nemen om tot een besluit te komen. Een afspraak maken voor een consult om met fillers wallen te behandelen in Tilburg, Rijswijk ofRotterdam kan telefonisch op 085-4881700.