Onwaarheden over acne

Acne is van zichzelf al vervelend genoeg voor mensen die daar last van hebben. Helaas leven er ook nog eens allerlei onwaarheden over de oorzaak van acne. Dit kan tot zeer onterechte vooroordelen leiden en zelfs pesterijen. Polikliniek de Blaak heeft daarom de meest gehoorde onwaarheden over de oorzaak van acne voor u op een rij gezet:

1. Slechte hygiëne veroorzaakt acne

Een bijzonder onaardig en vervelend vooroordeel voor mensen met acne. Er is geen verband tussen hygiëne en acne.

2. Ongezond voedsel veroorzaakt acne

Er is nooit wetenschappelijk bewezen dat er verband bestaat tussen een bepaald soort voedsel en acne. Er wordt vaak gedacht dat chocola, patat, varkensvlees of aardbeien de acne veroorzaken of verergeren. Het is nooit gelukt om dat wetenschappelijk aan te tonen. Ook voedselallergie of vitaminetekort houden geen verband met acne.

3. Stress veroorzaakt acne

Stress heeft geen invloed op de acne. Het kan wel zo zijn dat mensen met acne meer stress ervaren door hun acne. Schaamte of een minderwaardigheidsgevoel zorgen dan voor spanning.

4. Transpireren verergert de acne

Er is geen verband tussen (overmatig) transpireren en acne.

 

Bovenstaande factoren hebben dus geen invloed op de acne. Het heeft dan ook geen zin om daar de oplossing in te zoeken. Wat helpt dan wel tegen acne? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het is wel zo dat een goede dermatoloog u vrijwel altijd kan helpen om volledig van de acne af te komen of deze aanzienlijk te verminderen. Polikliniek de Blaak heeft ervaren dermatologen voor u beschikbaar in Rijswijk, Tilburg en Rotterdam. Er is geen wachtlijst dus u kunt er zeer snel een afspraak maken.

 

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.