De 5 voordelen van een vaatlaserbehandeling

vaatlaser voordelenWanneer je last hebt van verwijde of gesprongen bloedvaatjes, resulteert dit in een huid met rode vlekken of zichtbare vaatjes. Hoewel dit doorgaans weinig invloed heeft op je gezondheid, is het overwegen waard om deze zichtbare adertjes te laten behandelen met een vaatlaser. In dit blogbericht presenteren we enkele goede redenen.

1. Vermindering of verwijdering van zichtbare roodheid

Met behulp van de vaatlaser kunnen we indrukwekkende resultaten behalen. Roodheid kan aanzienlijk verminderen en soms zelfs volledig verdwijnen. De behandelde vaatjes verdwijnen definitief en keren niet terug. Na de behandeling kunnen echter nieuwe vaatjes beschadigd raken. Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar, maar voor het beste resultaat zijn meestal meerdere behandelingen nodig.

2. Verbetering van de doorbloeding

De behandeling van verwijde of gesprongen adertjes stimuleert het lichaam om nieuwe haarvaatjes aan te maken en versnelt bovendien de vorming van nieuwe bloedvaten (angiogenese). Deze bloedvatbehandeling veroorzaakt ook vasodilatatie, waardoor de bloedvaten verwijden en het genezingsproces bevorderen.

3. Bescherming van de omliggende huid

Geen zorgen over schade aan de omliggende huid, want de vaatlaser kan de aders nauwkeurig bereiken en vernietigen. Hierdoor ervaart de huid minimale schade en herstelt deze snel.

4. Weinig ongemak of pijn

Hoewel de behandeling niet als volledig pijnvrij kan worden beschouwd, ervaren de meeste mensen het als goed te verdragen. Het wordt vaak vergeleken met een lichte sensatie, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. In sommige gevallen kan een verdovende crème worden gebruikt om het ongemak te verminderen. Na de behandeling kan de huid enigszins rood en gezwollen zijn, maar deze effecten zijn meestal van korte duur.

5. Nauwelijks bijwerkingen

Een groot voordeel van de vaatlaser is het vaak mooie resultaat met minimale bijwerkingen. Mogelijke bijwerkingen zijn beperkt tot roodheid, zwelling en in sommige gevallen het ontstaan van blauwe plekken. Er zijn echter momenten waarop behandeling met de vaatlaser niet geschikt is, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, bij een infectie of bij medische aandoeningen die de gevoeligheid voor licht vergroten.

Als je na het lezen van de voordelen van de vaatlaser een behandelaar wilt zoeken, is het raadzaam te kiezen voor een erkende huidtherapeut. Een huidtherapeut is een paramedische zorgprofessional met een vierjarige hbo-opleiding, die gespecialiseerd is in de behandeling van zieke of beschadigde huid met diverse laserapparatuur.

De vaatlaser is beschikbaar in onze vestigingen in Rijswijk, Tilburg en Rotterdam.

Wil je een afspraak maken voor een gratis consult bij een van onze huidtherapeuten voor een vaatlaserbehandeling? Neem dan telefonisch contact met ons op via tel. 085-4881700.