vergoeding van spataderen door de zorgverzekering

Polikliniek heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U krijgt dus altijd dezelfde vergoedingen voor een consult of behandeling van spataderen als in een ziekenhuis.

Wat wordt vergoed door de zorgverzekering?

Bij spataderen wordt het eerste consult met duplex bij Polikliniek de Blaak altijd vergoed door uw zorgverzekering. U heeft daarvoor wel een verwijzing van uw huisarts nodig. De behandeling van uw spataderen bij Polikliniek de Blaak wordt vergoed als uit het consult blijkt dat er een medische indicatie* bestaat. In alle andere gevallen zult u de behandeling zelf moeten betalen.

*Wat is een medisch indicatie?

De gezamenlijke zorgverzekeringen hebben een aantal medische criteria opgesteld voor een “medische indicatie”. Onze arts/verpleegkundig specialist zal tijdens het consult met duplex beoordelen of uw spataderen aan alle criteria van een medische indicatie voldoen. Als uw spataderen een medische indicatie hebben dan zullen wij de behandeling die nodig is declareren bij uw zorgverzekering.

Eigen Risico

Als een consult of behandeling door uw zorgverzekering vergoed wordt moet u nog wel rekening houden met uw eigen risico. Meer informatie over het eigen risico treft u HIER