testimonial spataderen

Het verhaal van een patiënt met spataderen:

Ruim 17 jaar heb ik rondgelopen met spataderen op mijn benen. De eerste spataderen kwamen na een zwangerschap en er zijn er heel wat bij gekomen in de loop der tijd. Ik vond het heel vervelend en schaamde mij voor mijn lelijke benen. Ik ging daarom ook nooit mee naar het strand of een zwembad als collega’s en vrienden daarom vroegen. Daarnaast had ik er ook veel last van door klachten als vermoeide benen en een vervelend gevoel.

Meer dan 10 jaar geleden ben ik wel door een chirurg geopereerd aan een spatader maar dat is mij toen slecht bevallen. Destijds werden spataderen altijd verwijderd door middel van strippen. Dat deed ongelooflijk veel pijn en het resultaat viel erg tegen. Ik besloot toen om af te zien van verdere ingrepen.

Vorig jaar ben ik toch weer eens gaan zoeken op Google of er nieuwe mogelijkheden zijn voor behandeling van spataderen. Ik zag dat Polikliniek de Blaak de nieuwste technieken voor behandeling kan bieden die veel minder pijnlijk zijn. De endolaser methode sprak mij bijvoorbeeld zeer aan dus ik heb een afspraak gemaakt. Helaas waren sommige spataderen te kronkelig waardoor ik naast de endolaserbehandeling ook een muller ingreep moest ondergaan. Het viel echter allemaal wel mee. Alleen de verdovingsprikjes doen een beetje pijn maar van de muller en endolaser zelf voel je niets. Ik heb nu twee operaties achter de rug en het resultaat van de eerste operatie is al goed merkbaar. Ik heb aan dat been geen medische klachten meer en het ziet er al voor 90% beter uit. Hopelijk trekt de laatse 10% ook nog bij of is dat op te lossen door nog een behandeling. Het is in elk geval al heel fijn dat het er nu al zo’n stuk mooier uit ziet.

Tijdens het behandeltraject heb ik met meerdere artsen te maken gehad bij Polikliniek de Blaak. Zowel drs. De Zeeuw, drs. Hoffmann als drs Cijs hebben mij goed geholpen. Iedereen neemt opvallend veel de tijd voor je en luisteren goed naar je klachten. Ook de andere medewerkers zijn echte lieverds. Zeker de eerste operatie was ik extreem zenuwachtig waardoor mijn bloeddruk te hoog was om te gaan opereren. In plaats van de operatie te annuleren heeft het team er alles aan gedaan om mij te kalmeren. Al die lieve aandacht bracht mij inderdaad tot rust en mijn bloeddruk zakte naar normaal niveau en de ingreep kon doorgaan.

Hoewel mijn behandeling dus nog niet ten einde is ben ik al wel zeer blij met het resultaat. Gelukkig heb ik het toch nog een keer geprobeerd en ben ik bij deze fijne kliniek terecht gekomen.

Mevrouw Pronk