Mevrouw van Cooten over behandeling spataderen

“In januari van dit jaar is mijn rechterbeen geopereerd. Ik liep al jaren rond met spataderen omdat ik opzag tegen een behandeling maar ik kreeg steeds meer last van kramp en jeuk. Daarnaast was het een onaangenaam gezicht en werd mijn been steeds dikker. Mijn vriendin was al eerder bij Polikliniek de Blaak geweest en was erg te spreken over de manier van werken daar.

Met een verwijsbriefje van de huisarts meldde ik mij daarom bij fleboloog dr. de Zeeuw van de Blaak. Hij heeft mijn benen onderzocht en kwam tot de conclusie dat een VSP-operatie (crossectomie) nodig was om mijn benen weer helemaal gezond te krijgen.

Op de dag van de ingreep was ik erg nerveus maar gelukkig ben ik geweldig opgevangen door zusters Marjan en Lieke. De operatie was onder plaatselijke verdoving en zij hebben de hele tijd tegen mij aangekletst om mij erdoorheen te helpen. Ook dr. Nijs was erg lief en probeerde mij steeds op mijn gemak te stellen. De operatie duurde drie kwartier en napijn heb ik absoluut niet gehad. Geweldig! Na het verwijderen van de kousen en het verband was het resultaat al goed te zien. Ik ben zo trots als een pauw want het ziet er prachtig uit. “