Informatieavond over lipoedeem

Maandag 5 november 2018 organiseren wij in Tilburg een informatieavond over lipoedeem. Deze avond is interessant voor zowel patiënten als zorgprofessionals zoals huisartsen, huidtherapeuten, bandagisten en fysiotherapeuten. Als sprekers hebben wij twee zeer deskundige artsen op het gebied lipoedeem: drs. C. den Hengst en drs. R. Boonen.

Programma

  • 19:00 uur ontvangst
  • 19:15 uur presentatie door drs C. den Hengst
  • 19:45 uur presentatie door drs. Boonen
  • 20:15 uur mogelijkheid om vragen te stellen

Sprekers en onderwerpen

Drs. C. den Hengst

Tijdens de eerste presentatie van de informatieavond zal drs. Den Hengst uitleggen wat lipoedeem is, hoe het ontstaat en welke behandelingen mogelijk zijn. Drs. Den Hengst heeft veel ervaring met de lipoedeemliposuctie en hij zal uitleggen hoe deze behandeling wordt uitgevoerd, wat de voor- en nadelen zijn en welk resultaat de patiënt kan verwachten na de ingreep.

 

Drs. R. Boonen

De tweede presentatie is van drs. Boonen en gaat over het wetenschappelijk onderzoek dat hij en zijn team hebben uitgevoerd naar lipoedeem. Tijdens het onderzoek is aangetoond dat er bij lipoedeem ook in een geringe mate lymfoedeem voorkomt. Voorts is bewezen dat, wanneer je lipoedeem behandeld door middel van de “power assisted vibroliposuctie onder tumescent lokaal anesthesie” de lymfevaten niet beschadigd worden. Drs. Boonen zal uitleggen waarom dit zo belangrijk is voor de toekomst van lipoedeembehandelingen.

dokter robert boonen

 

aanmelden

Aanmelden voor de informatieavond kan via: communicatie@polikliniekdeblaak.nl (graag naam, telefoonnummer en aantal personen doorgeven). Er kunnen maximaal 120 personen deelnemen dus schrijf je op tijd in.

Datum: 5 november 2018

Tijd: vanaf 19:00 uur

Kosten: gratis

Locatie: van der Valk Hotel Gilze – Tilburg