Informatieavond over lipoedeem in Utrecht

Donderdag 3 november 2022 organiseren we in Utrecht een informatieavond over lipoedeem. Deze avond is interessant voor zowel patiënten als zorgprofessionals zoals huisartsen, huidtherapeuten, bandagisten en fysiotherapeuten. Als sprekers hebben we twee zeer deskundige artsen op het gebied lipoedeem: dr. M. Visser en drs. R. Boonen.

voorlichting lipoedeem

Programma

  • 19:00 uur ontvangst
  • 19:15 uur presentatie door dr. Visser
  • 19:45 uur presentatie door drs. Boonen
  • 20:15 uur mogelijkheid om vragen te stellen

Sprekers en onderwerpen

Dr. M. Visser

Tijdens de eerste presentatie van de informatieavond zal dr. Visser uitleggen wat lipoedeem is, hoe het ontstaat en welke behandelingen mogelijk zijn. Dr. Visser heeft veel ervaring met de lipoedeemliposuctie en hij zal uitleggen hoe deze behandeling wordt uitgevoerd, wat de voor- en nadelen zijn en welk resultaat de patiënt kan verwachten na de ingreep.

 

 

dokter robert boonen

Drs. R. Boonen

 De tweede presentatie is van drs. Boonen en gaat over het wetenschappelijk onderzoek dat hij en zijn team hebben uitgevoerd naar lipoedeem. Tijdens het onderzoek is aangetoond dat er bij lipoedeem ook in een geringe mate lymfoedeem voorkomt. Voorts is bewezen dat, wanneer je lipoedeem behandeld door middel van de “power assisted vibroliposuctie onder tumescent lokaal anesthesie” de lymfevaten niet beschadigd worden. Drs. Boonen zal uitleggen waarom dit zo belangrijk is voor de toekomst van lipoedeembehandelingen.

Algemene informatie

Datum: 3 november 2022
Tijd: start om 19:00 uur
Kosten: gratis

Locatie:
Zaal Boothstraat
Boothstraat 7
3512 BT Utrecht

Route: Informatie over parkeren en openbaar vervoer

aanmelden

Aanmelden voor de informatieavond kan via onderstaande formulier. Er kunnen maximaal 100 personen deelnemen dus schrijf je op tijd in.