Informatie voor VGZ-verzekerden

Polikliniek de Blaak levert al meer dan 30 jaar goede kwaliteit van zorg met extra aandacht en tijd voor de patiënten. De huisartsen en patiënten in onze regio’s zijn zich daarvan bewust en ze kiezen daarom steeds vaker voor Polikliniek de Blaak. Ook de zorgverzekeringen erkennen de kwaliteit en als gevolg daarvan heeft onze polikliniek contracten met alle zorgverzekeraars.

Zorgplafond VGZ

Zorgverzekeraar VGZ is zeer tevreden over de geleverde zorg van Polikliniek de Blaak maar heeft in 2021 onvoldoende zorg ingekocht bij Polikliniek de Blaak. Polikliniek de Blaak kan daarom vanaf 7 oktober 2021 tot 1 januari 2022 geen nieuwe patiënten van zorgverzekeraar VGZ aannemen en/of behandelen.

Wat kunnen deze patiënten doen?

Alle patiënten met een verzekering bij VGZ kunnen bij ons wel een afspraak maken in het nieuwe jaar 2022. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om contact op te nemen met de wachtlijstbemiddelaar/zorgbemiddelaar van uw verzekering om zo een andere zorginstelling te zoeken waar u eerder terecht kunt.

VGZ-verzekeringen

Het betreft niet alleen VGZ verzekerden maar ook de verzekerden van de VGZ merken:  Unive, ZEKUR, ZEKUR natura, Zorgzaam Verzekerd, UMC, IZA Zorgverzekeraar NV, VGZ, Bewuzt, MVJP, IZZ, Caresco BV, MVJP,Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht (SZVK) .

Voor al deze verzekeringen geldt dus ook dat wij geen nieuwe patiënten aannemen en/of behandelen.

Geen vrije keuze

Polikliniek de Blaak betreurt deze gang van zaken. Ons doel is om alle patiënten zo snel en zo goed mogelijk te behandelen. Daarbij zouden we in dit covid-19 jaar graag de ziekenhuizen willen ontlasten. Helaas is dat tijdelijk en buiten onze schuld niet mogelijk voor VGZ-verzekerden. Wij zijn van mening dat VGZ haar verzekerden dupeert door niet meer zorg in te kopen bij Polikliniek de Blaak en daarmee de wachtlijsten in de zorg onnodig verder laat oplopen. Uiteraard zullen we ons best doen om de patiënten die moeten wachten zo snel mogelijk in het nieuwe jaar in te plannen en te behandelen.