Extra versterking voor dermatologie en proctologie

Vanaf 3 augustus 2012 zal drs. R. Tjon zich bij Polikliniek de Blaak dagelijks gaan inzetten voor patiënten van de afdelingen dermatologie en proctologie. Daarnaast blijft hij lipoedeem patiënten behandelen door middel van liposuctie. Drs. Tjon is al sinds 2010 deeltijds actief voor Polikliniek de Blaak.

 


Drs. Boonen, directeur van Polikliniek de Blaak is erg blij met de komst van drs. Tjon. “We hebben een sterk en ambitieus team van artsen en specialisten bij onze polikliniek. Een ervaren dermatoloog –proctoloog als drs. Tjon is daarin altijd van toegevoegde waarde. We hebben de afgelopen twee jaar al samengewerkt met de behandeling van lipoedeempatiënten en dan zie je dat hij een echte vakman is die heel betrokken is bij zijn patiënten. Ik heb ‘m daarom al meerdere malen gevraagd om fulltime bij ons aan de slag te gaan. Gelukkig heeft hij nu ja gezegd”.

 

De spreekuren van drs. Tjon zullen in Leidschendam en Rotterdam plaatsvinden. Dankzij deze extra capaciteit kan Polikliniek de Blaak ook in de toekomst wachtlijsten voor dermatologie en proctologie voorkomen. Dat is voor drs. Tjon ook een van de redenen om over te stappen naar Polikliniek de Blaak. “De patiënten met huidziekten of aambeien kunnen bij de polikliniek altijd binnen een week terecht. Patiënten die doorgestuurd worden door de huisarts met verdachte plekjes kunnen zelfs direct bij mij terecht, zonder afspraak. Die flexibiliteit is een groot voordeel van een kleinere organisatie zoals bij Polikliniek de Blaak. Daarnaast zijn de lijnen lekker kort met zowel de directie als de andere artsen en specialisten. Iets wat de samenwerking zeer ten goede komt.”

 

Drs Tjon is in 1990 afgestudeerd als EU specialist aan het Erasmus en in 1992 geregistreerd bij het KNMG en het SRC. Hij heeft als dermatoloog en proctoloog gewerkt voor het Diaconessen Ziekenhuis en daarnaast waargenomen bij verschillende ziekenhuizen. Sinds 2010 is hij ook werkzaam bij Polikliniek de Blaak.