Cursus vroegtijdige herkenning van lipoedeem

Lipoedeem wordt nog vaak gemist en niet herkend binnen de gezondheidszorg. Veelal wordt een zwelling van de benen toegeschreven aan een andere oorzaak zoals lymfoedeem of obesitas. Als gevolg hiervan krijgen patiënten soms behandelingen die niet effectief zijn. Lipoedeempatiënten worden daarom ook wel omschreven als een vergeten patiëntengroep.

Om de herkenning van lipoedeem te verbeteren heeft drs. Boonen van Polikliniek de Blaak een cursus ontwikkeld die zorgprofessionals helpt lipoedeem vroegtijdig te herkennen. Deze cursus is bestemd voor iedereen werkzaam in de gezondheidszorg en wordt gratis beschikbaar gesteld aan huisartsen, fysiotherapeuten, bandagisten en huidtherapeuten via de website van de Nederlandse Vereniging Voor Cosmetische Chirurgie (NVVCC).

De cursus wordt afgesloten met een toets die kan worden opgestuurd. De toest zal worden nagekeken en de deelnemer ontvangt de uitslag.

Meer informatie over het aanvragen van deze cursus is vinden op de website van NVVCC: Cursus vroegtijdige herkenning van lipoedeem

cursus vroegtijdig herkennen van lipoedeem