Huidziekten

De dermatoloog (huidarts) houdt zich bezig met aandoeningen van de huid (huidziekten). Elke leeftijd kent zijn eigen huidziekten die vaak onschuldig, maar soms ook dodelijk kunnen zijn. In Nederland staan volgens het Nationaal Huidfonds meer dan 2 miljoen mensen met huidziekten geregistreerd.

huid huidziekte

Diagnose van de huidziekte

Bij het eerste bezoek aan Polikliniek de Blaak zal de dermatoloog eerst een anamnese afnemen. Dit is een gesprek waarin de geschiedenis van de huidziekte zal worden besproken. Daarna wordt de huid geinspecteerd, soms (vooral bij moedervlekken) met een dermatoscoop (vergroot 10x). Met deze gegevens kan de dermatoloog vervolgens de diagnose van de huidziekten stellen.

Samenwerking met andere specialisten

De communicatielijnen binnen Polikliniek de Blaak zijn kort, omdat alle communicatie, ook over de huidziekten, tussen de specialisten vlot verloopt. 

De dermatoloog werkt heel nauw samen met collega-dermatologen,  chirurgen,  flebologen, proctologen, huidtherapeuten en cosmetisch chirurgen. 

Ook is het contact en de communicatie naar de huisartsen een speerpunt. Dat blijkt uit snelle berichtgeving naar huisarts van het eerste consult voor de huidziekten en het actief meedoen aan de zogenaamde teledermatologie (via zowel TeleMC als KSYOS).

Download brochure huidziekten - dermatologie

Download HIER onze brochure over huidziekten en dermatologie

Polikliniek de Blaak afdeling Dermatologie

  • spreekuur op afspraak
  • avondspreekuur in Rotterdam en Rijswijk
  • geen wachtlijsten
  • door alle verzekeringen vergoed
dermatoscoop onderzoekt huidziekte

 

Dermatologen Jan Dros, Ilse Koelemij en Esmee Lanjouw houden spreekuren in Rotterdam, Tilburg en Rijswijk volgens onderstaand schema:

Rotterdam (Lanjouw) Maandag 08.30 - 16.30 uur
Rotterdam (Lanjouw) Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Rotterdam (Dros) Woensdag 10.00 - 21.30 uur
Rotterdam (Dros) Vrijdag 09.00 - 16.30 uur
Rijswijk (Koelemij) Maandag 12.00 - 21.00 uur
Rijswijk (Koelemij) Dinsdag 08.00 - 16.30 uur
Tilburg (Dros) Dinsdag 09.00 - 16.30 uur

 

Samengevat: u kunt bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak terecht met huidziekten: Rijswijk, Rotterdam, en Tilburg.

Quote open

Wat zeggen onze klanten

De dermatoloog van Polikliniek de Blaak heeft een goed behandelplan opgesteld met een combinatie van stikstof, snijden en zalf. Je merkt dat er echt veel tijd en aandacht in gestoken wordt om mij te helpen. Het resultaat is dat ik nu al 70% minder klachten heb dan de afgelopen jaren...  Lees meer.

Jan-Paul Wetselaar - 2014

Quote sluiten

 

afspraak maken

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

youtube google facebook twitter