Wat is een labiacorrectie?

wat is een labiacorrectie?Een labiacorrectie is een chirurgische ingreep waarbij de schaamlippen worden gecorrigeerd. Deze ingreep bestaat uit een verkleining van de binnenste ofwel de kleine schaamlippen. De reden dat er voor deze ingreep gekozen wordt kan zowel cosmetisch als medisch zijn. Als de binnenste schaamlippen te groot zijn worden ze zichtbaar en langer dan de buitenste schaamlippen. Dit kan tot lichamelijke ongemakken leiden bij dagelijkse activiteiten zoals fietsen, paardrijden, autorijden of vrijen. Daarnaast kan het ook zijn dat iemand de vorm of symmetrie niet in verhouding tot het lichaam vindt.

Er bestaat geen anatomische norm voor de grootte en symmetrie van de schaamlippen. Bij iedere vrouw is dit verschillend en dat kan zorgen voor onzekerheid.  Een labiacorrectie kan helpen om je meer comfortabel met jouw lichaam te voelen. Na de ingreep vormen de binnenste schaamlippen een meer natuurlijk geheel met het hele lichaam.

De labiacorrectie is een relatief kleine ingreep die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Na de ingreep kun je weer naar huis. Het resultaat van de ingreep wordt na enkele weken goed zichtbaar. Voor een uitgebreide beschrijving van de behandeling kijk op de pagina over schaamlipcorrectie.

Wil je meer weten over de labiacorrectie? Maak dan een afspraak bij een van onze cosmetisch artsen voor een consult in Rotterdam, Rijswijk of Tilburg. Een afspraak maken kan telefonisch: 085-4881700