Veel gestelde vragen over een facelift

Met een facelift worden de rimpels en plooien in het gezicht gladgetrokken. Er zijn een aantal varianten zoals de s-lift, minilift en halslift. Een facelift wordt bij Polikliniek de Blaak altijd onder locale verdoving uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts. In dit artikel geven we antwoord op enkele veelgestelde vragen tijdens het consult.

Blijven er littekens achter na een facelift?

Na een facelift blijven er kleine littekens achter. De arts zal deze littekens zo goed mogelijk verbergen door ze te plaatsen in een huidplooi, onder de haargrens of direct achter het oor. In het begin zal het littekens meer zichtbaar zijn door de rode kleur. Na verloop van tijd geneest het steeds meer en zal het steeds minder zichtbaar zijn. Je krijgt ook advies over hoe het litteken te behandelen is voor een mooi resultaat.

Wordt een facelift vergoed?

Een facelift is een cosmetische ingreep en zal niet worden vergoed door de zorgverzekering.

Wanneer kies je voor een facelift?

Als je door veroudering te veel of verslapte huid in het gezicht hebt krijg je rimpels en een vermoeide uitstraling. Je lijkt dan al gauw ouder dan je jezelf voelt. Met een facelift trek je de huid strak waardoor je een jongere en frissere uitstraling krijgt.

Is een narcose nodig?

Bij Polikliniek wordt de facelift onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Een volledige narcose is niet nodig bij deze ingreep.

Verdwijnen alle rimpels uit mijn gezicht?

Een facelift heeft geen effect op de eventuele rimpeling van de voorhoofdshuid, de oogleden of de rimpels rondom de mond en de hals. Voor correcties van deze rimpels bestaan aparte ingrepen, zoals injectables, een ooglidcorrectie, een halslift en een wenkbrauwlift. Met een facelift zullen niet alle rimpels volledig verdwijnen. Dat zorgt voor een natuurlijk resultaat. Bij praten en lachen blijven de normale rimpeltjes op het gelaat als uiting van de mimiek.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een facelift? Maak dan een afspraak bij een cosmetisch arts van Polikliniek de Blaak op tel. 085-4881700.