Vocht en pus uit de anus

Vlekken in de onderbroek door verlies van vocht, pus, lucht of ontlasting uit de anus kan veroorzaakt worden door een fistel.  Dat is een onnatuurlijke verbinding tussen de anus en de huid. Zo’n gangetje ontstaat vaak na een ontsteking van een anaalkliertje dat zich uitbreidt via de sluitspier naar de huid. De fistel wordt niet veroorzaakt door slechte persoonlijke hygiëne maar kan wel zorgen voor nare geurtjes. Een fistel gaat niet vanzelf over. Gelukkig is deze aandoening goed te behandelen door de proctoloog.

Fistels bij de anus behandelen

Op basis van de klachten en een klein lichamelijk onderzoek kan de proctoloog een diagnose stellen. Fistels bij de anus worden bij Polikliniek de Blaak behandeld door middel van een kleine medische ingreep, een ziekenhuisopname is vrijwel nooit nodig. De genezing kan enkele weken duren maar verbetering zal al snel merkbaar worden. Het onderzoek en de behandeling van fistels bij de anus worden vergoed door de zorgverzekering als u een verwijsbriefje van de huisarts heeft.

Een afspraak maken voor behandeling van een fistel bij de anus kan in Tilburg, Rijswijk of Rotterdam op telefoonnummer 085-4881700

vocht pus anus