Top 5 vragen over liposuctie

top 5 vragen liposuctieIn de afgelopen dertig jaar is Polikliniek de Blaak steeds meer liposucties gaan uitvoeren. Aanvankelijk vooral bij behandeling van lipoedeempatiënten, maar later ook steeds vaker een liposuctie om cosmetische redenen. Onze specialisten hebben de behandeling steeds meer geperfectioneerd, waardoor deze veilig en effectief kan worden ingezet om ongewenst vet te verwijderen. Voor, tijdens en na de behandeling krijgen we vaak dezelfde vragen van de patiënten. We hebben daarom een top-5 vragen over liposuctie gemaakt:

1. Moet ik onder narcose bij liposuctie?

Nee bij Polikliniek de Blaak voeren we deze behandeling uitsluitend onder lokale verdoving uit. Dat is veel beter voor het herstel van de patiënt en bovendien wordt het lymfevaten niet beschadigd, terwijl dat wel gebeurt bij liposuctie onder narcose.

2. Wordt behandeling door middel van liposuctie vergoed door de zorgverzekering?

De zorgverzekeraars zien liposuctie vrijwel altijd als cosmetische ingreep, die niet wordt vergoed.

3. Helpt liposuctie mij om snel af te vallen?

Met een liposuctie halen plaatselijk vet weg, om de contouren van het lichaam te verbeteren. Het doel van liposuctie is daarom niet afvallen, maar de vorm van het lichaam corrigeren.

4. Zijn er blijvend littekens na een liposuctie?

De incisies bij een liposuctie zijn zo klein dat er vrijwel geen zichtbare littekens achterblijven. Het is belangrijk om goed de instructies van de arts te volgen na de ingreep zodat de wondjes mooi genezen.

5. Kun je met liposuctie mijn zadeltassen verwijderen?

De ongewone afzettingen van vet op de heupen noemt men vaak ‘zadeltassen’. Deze gebieden zijn ook uitstekend te behandelen met liposuctie. De specialist zuigt het overtallig vet weg uit de zadeltassen. Het is ook nog mogelijk het afgezogen vet op een andere plek op het lichaam in te brengen middels lipofilling.

Dit zijn de meest gestelde vragen over liposuctie. Heb je een andere vraag die hier niet bij staat? Maak dan een afspraak voor een consult met een van onze artsen. Tijdens het consult zal de arts je meer vertellen over de ingreep en de te verwachten resultaten. Tevens kun je al je vragen stellen die je beantwoord wil hebben.

Een afspraak maken voor een liposuctie kan telefonisch: 085-4881700