Misvattingen en onwaarheden over Botox

Over Botox bestaan veel onwaarheden. Het beeld dat is ontstaan over Botox en de werkelijkheid liggen echter ver uit elkaar. Wij vinden het belangrijk om u goed te informeren over Botox en zetten daarom enkele misvattingen op een rijtje.

45254475 m 1

Botox is blijvend

Botox is geen blijvende oplossing tegen rimpels en kraaienpootjes. Na een aantal maanden wordt de Botox afgebroken door het lichaam en is de kans groot dat de rimpels weer terugkomen. Uiteraard is het daarna weer mogelijk om opnieuw Botox te gebruiken. Dit maakt Botox een tijdelijke, maar goede oplossing tegen verjaring.

Botox werkt direct

Voor wie hoopt dat het resultaat van Botox al direct zichtbaar is: dit is helaas niet zo. Na een botoxbehandeling duurt het 2 tot 3 dagen voordat de Botox werkt. Verwacht daarom niet na een paar dagen al een strak en jong gezicht.

Een botoxbehandeling duurt lang

Een botoxbehandeling klinkt misschien eng als u er geen ervaring mee heeft. Als u dan tevens denkt dat een Botoxbehandeling erg lang duurt, maakt dit het vooruitzicht niet prettiger. Gelukkig is een botoxbehandeling meestal binnen 30 minuten gedaan.

Door Botox verdwijnt uw expressie

Wanneer Botox op een verkeerde manier wordt geïnjecteerd, kan dit ten kosten gaan van uw uitdrukking. Dit valt voornamelijk op wanneer de voorhoofdspier zijn functie verliest. Het gevolg is dat u uw wenkbrauwen niet meer kan optrekken. Bij Polikliniek de Blaak werken uitsluitend  professionals met veel ervaring in het aanbrengen van Botox op een juiste manier.

Botox en fillers zijn hetzelfde

Vaak wordt gedacht dat Botox en fillers hetzelfde zijn. Dat is niet zo. Botox en fillers hebben wel overeenkomsten, omdat ze beiden rimpels en kraaienpootjes tegengaan. Botox zorgt ervoor dat de spier die de rimpel veroorzaakt verslapt en de rimpel verdwijnt. Fillers zorgen daarentegen voor meer volume en vullen de rimpel.

Wilt u meer informatie over Botox? Wij verzorgen botoxbehandelingen in onze klinieken in Rotterdam, Rijswijk en Tilburg. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of door een afspraak met één van onze deskundigen.