Lipoedeem behandeling op SBS6

In het gloednieuwe SBS6 programma Geld maakt Gelukkig ontvangt Sandra Schuurhof dagelijks drie Nederlanders die in acute geldnood zitten. Het water staat hun aan de  lippen en in Geld maakt Gelukkig gaan zij tot het uiterste om het publiek voor zich te winnen. Want het publiek in de studio bepaalt hoeveel geld de deelnemers krijgen om weer uit de zorgen te komen. Geld maakt Gelukkig is vanaf maandag 7 juli om 20.00 uur te zien bij SBS6.

aanmelding van lipoedeempatiënt

Bij dit programma heeft zich een patiënt met lipoedeem opgegeven met de wens om zich te laten behandelen door drs. Boonen van Polikliniek de Blaak. De patiënt heeft last van de lipoedeem en wil graag een liposuctie laten uitvoeren door drs. Boonen die al vele jaren ervaring heeft met liposuctiebehandeling van lipoedeempatiënten. 

Hoeveel geld deze patiënt door het publiek gegund wordt en hoe het afloopt is nog niet bekend. De uitzending is te zien op 15 juli vanaf 20 uur.

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem is een pijnlijke en chronische ziekte. Een officiële ziekte waar tot de dag van vandaag nog geen medicijn voor is uitgevonden. Bij lipoedeem is er een stoornis in de aanmaak van vetweefsel. Bovendien is de afvoer van vocht via de lymfvaten niet optimaal bij mensen met lipoedeem. Gevolg is een onderhuidse ophoping van vet (lip) en vocht (oedeem). Meestal komt het lipoedeem symmetrisch voor op de heupen, bovenbenen en knieën. Kenmerkend voor lipoedeem zijn de vaak dikke benen, die ook bij afvallen dik blijven.

 

liposuctie bij lipoedeem in Geld maakt gelukkig