Egale huid zonder couperose

Een egale gezonde huid behoort tot onze meest gewenste schoonheidsidealen voor zowel mannen als vrouwen. Met de toename van de leeftijd krijgt de huid te maken met littekens, rimpels en verkleuringen. Heel vervelend, vooral in het gelaat. De huidtherapeuten kunnen veel oneffenheden in het gezicht verminderen.

Couperose is ook zo’n aandoening die het gelaat veranderd. Couperose ontstaat doordat kleine bloedvaatjes kapot gaan. Het bloed blijft in de adertjes staan en veroorzaken kleine rode streepjes of een rode gloed op het gelaat. Het kan ook leiden tot bultjes, puistjes en kleine ontstekingen. Het is te begrijpen dat mensen dat als cosmetisch storend ervaren en van de couperose af willen.

Laserbehandeling bij couperose

De behandeling begint met een intakegesprek en een onderzoek van de huid. De huidtherapeut zal u vertellen wat u kunt verwachten van de couperose behandeling. De huidtherapeuten van Polikliniek de Blaak zijn lid van het Kwaliteitsregister Paramedische en de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten. Bij de eerste behandeling wordt de huid goed gereinigd en brengt de huidtherapeute een verkoelende gel aan. De laser wordt op de huid gezet en door middel van hitte pulsen worden de kapotte aderen vernietigd. Na de eerste behandeling is al goed te zien dat er een aantal rode vaatjes verdwenen zijn. In 1 tot 5 behandelingen zal de couperose steeds meer verminderen. Bijkomend voordeel is dat ook pigmentvlekken en zonbeschadigingen in de behandelde gebieden zal verminderen.

couperose behandelen

Bent u geïnteresseerd in een laser behandeling van couperose dan kun u direct contact met ons opnemen:

 

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.