5 tips om rimpels tegen te gaan

rimpels

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Naarmate we ouder worden rekenen we op de komst van rimpels. Een deel van de oorzaak heeft echter weinig te maken met uw leeftijd. Uw gewoontes zijn ook van invloed op het ontstaan van rimpels. In dit blogbericht bespreken we de slechte gewoontes die het verouderen van de huid beïnvloeden.

Stop met roken

Roken is de meest voorkomende oorzaak van rimpels. Door te roken krijgt u enorme hoeveelheden schadelijke stoffen binnen die zorgen voor een verslechtering van het functioneren van de cellen. Ook zorgt tabaksrook voor de vorming van vrije radicalen. Vrije radicalen beschadigen de cellen, waardoor ze sneller verouderen.

Eet voldoende groente en fruit

Het is belangrijk om voldoende vitamines, mineralen en vette zuren binnen te krijgen. Een gezonde voeding is belangrijk voor de kwaliteit van de huid. Het eten van suikers dragen bij aan het verslappen van de huid. Probeer daarom regelmatig groente, fruit en superfoods te eten. Deze voedingsmiddelen bevatten namelijk antioxidanten die de vorming van vrije radicalen tegengaan. Ook het drinken van voldoende water, rooibos en/of groene thee hebben een positieve werking op de huid.

 Verzorg uw huid

Het is belangrijk om uw huid grondig te reinigen door middel van een scrub of peeling. Uw huid blijft daardoor veerkrachtig en energiek. Laat dus geen make-up zitten. De make-up en invloeden van buitenaf dringen door tot in uw huid en breken het collageen en het elastiek van de huid af. Dit draagt bij aan het versnellen van het verouderingsproces en geven u de welbekende rimpels en fijne lijntjes. Neem de tijd om uw huid dagelijks schoon te maken: zowel ’s morgens als ’s avonds.

 Bescherm uw huid tegen de zon

Uv-straling is een belangrijke boosdoener bij de vorming van rimpels. Het is verstandig om altijd zonnebrandcrème te gebruiken, ook wanneer de zon niet schijnt. Zelfs een paar minuten in de zon kan bijdragen aan de afbreuk van collageen. Door op vroege leeftijd hiermee te beginnen voorkomt u de vorming van rimpels. Als alternatief kunt u een pet of hoed dragen.

Slaap op uw rug

Voldoende slaap is natuurlijk goed voor uw huid, maar door uw gezicht tegen een kussen aan te drukken kan dat weer leiden tot rimpels. Dit is niet goed voor de huid omdat de huid tijdens het slapen een gekronkelde houding heeft. De beste slaaphouding is dus op de rug. 

Wilt u direct van uw rimpels af? De artsen van Polikliniek de Blaak adviseren u graag over de behandelingen om uw rimpels te verminderen. Voor meer informatie kijkt u op onze webpagina of neemt u contact op door te bellen naar 085 4881 700.