webinar lipoedeem

Reserveer nu je deelname voor ‘Webinar Lipoedeem’!

Dinsdag 3 november 2020 organiseren we een webinar over lipoedeem. Dit is interessant voor zowel patiënten als zorgprofessionals zoals huisartsen, huidtherapeuten, bandagisten en fysiotherapeuten. Als sprekers hebben we twee zeer deskundige artsen op het gebied lipoedeem: dr. M. Visser en drs. R. Boonen.

Programma

• 19:00 uur inloggen
• 19:15 uur presentatie door dr. M. visser
• 19:45 uur presentatie door drs. Boonen
• 20:15 uur beantwoorden van enkele ingezonden vragen

Sprekers en onderwerpen

dr. Visser
Tijdens de eerste presentatie van de webinar zal dr. Visser uitleggen wat lipoedeem is, hoe het ontstaat en welke behandelingen mogelijk zijn. Dr. Visser heeft veel ervaring met de lipoedeemliposuctie en hij zal uitleggen hoe deze behandeling wordt uitgevoerd, wat de voor- en nadelen zijn en welk resultaat de patiënt kan verwachten na de ingreep.

drs. Boonendokter robert boonen
De tweede presentatie is van drs. Boonen en gaat over het wetenschappelijk onderzoek dat hij en zijn team hebben uitgevoerd naar lipoedeem. Tijdens het onderzoek is aangetoond dat er bij lipoedeem ook in een geringe mate lymfoedeem voorkomt. Voorts is bewezen dat, wanneer je lipoedeem behandeld door middel van de “power assisted vibroliposuctie onder tumescent lokaal anesthesie” de lymfevaten niet beschadigd worden. Drs. Boonen zal uitleggen waarom dit zo belangrijk is voor de toekomst van lipoedeembehandelingen.

Vooraf reserveren

Het is noodzakelijk om vooraf te reserveren. Er zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar. Deelname is gratis. Per inschrijving ontvang je een unieke link. Je kunt reserveren door onderstaande formulier in te vullen.