2e webinar over lipoedeem

Woensdag 27 januari 2021 organiseren we het tweede webinar over lipoedeem. Deze avond is interessant voor zowel patiënten als zorgprofessionals zoals huisartsen, huidtherapeuten, bandagisten en fysiotherapeuten. Als sprekers hebben we twee zeer deskundige artsen op het gebied lipoedeem: dr. M. Visser en drs. R. Boonen.

DIT EVENEMENT IS GEWEEST

Programma

Datum 27 januari 2021
• 19:00 uur inloggen
• 19:15 uur presentatie door dr. M. Visser
• 19:45 uur presentatie door drs. Boonen
• 20:15 uur beantwoorden van enkele ingezonden vragen

Deelname is gratis.

Sprekers en onderwerpen

dr. Visser
Tijdens de eerste presentatie van de webinar zal dr. Visser uitleggen wat lipoedeem is, hoe het ontstaat en welke behandelingen mogelijk zijn. Dr. Visser heeft veel ervaring met de lipoedeemliposuctie en hij zal uitleggen hoe deze behandeling wordt uitgevoerd, wat de voor- en nadelen zijn en welk resultaat de patiënt kan verwachten na de ingreep.

drs. Boonendokter robert boonen
De tweede presentatie is van drs. Boonen en gaat over het wetenschappelijk onderzoek dat hij en zijn team hebben uitgevoerd naar lipoedeem. Tijdens het onderzoek is aangetoond dat er bij lipoedeem ook in een geringe mate lymfoedeem voorkomt. Voorts is bewezen dat, wanneer je lipoedeem behandeld door middel van de “power assisted vibroliposuctie onder tumescent lokaal anesthesie” de lymfevaten niet beschadigd worden. Drs. Boonen zal uitleggen waarom dit zo belangrijk is voor de toekomst van lipoedeembehandelingen.

aanmelden

Aanmelden voor het webinar kan niet meer. Houd onze social media in de gaten voor een nieuwe datum.