Informatieavond over lipoedeem in Leiden

Donderdag 2 februari 2023 organiseren we in Leiden een informatieavond over lipoedeem. Deze avond is interessant voor zowel patiënten als zorgprofessionals zoals huisartsen, huidtherapeuten, bandagisten en fysiotherapeuten. Als sprekers hebben we twee zeer deskundige artsen op het gebied lipoedeem: dr. M. Visser en drs. R. Boonen.

Deze informatieavond is al geweest.

voorlichting lipoedeem

Programma

  • 18:30 uur inloop
  • 19:00 uur welkomstwoord
  • 19:05 uur presentatie door dr. Visser
  • 19:45 uur interview door drs. Boonen met lipoedeem patiënt Joyce Spencer
  • 20:00 uur pauze
  • 20:15 uur presentatie “Lipoedeem, what’s new” door drs. Boonen
  • 20:45 uur gelegenheid tot het stellen van vragen

 

Sprekers en onderwerpen

Dr. M. Visser

Tijdens de eerste presentatie van de informatieavond zal dr. Visser uitleggen wat lipoedeem is, hoe het ontstaat en welke behandelingen mogelijk zijn. Dr. Visser heeft veel ervaring met de lipoedeemliposuctie en hij zal uitleggen hoe deze behandeling wordt uitgevoerd, wat de voor- en nadelen zijn en welk resultaat de patiënt kan verwachten na de ingreep.

 

 

dokter robert boonen

Drs. R. Boonen

Drs. Boonen zal een lipoedeem patiënt, Joyce Spencer, interviewen tijdens de informatieavond in Leiden. Ook zal hij meer vertellen over het wetenschappelijk onderzoek dat hij en zijn team hebben uitgevoerd naar lipoedeem. Tijdens het onderzoek is aangetoond dat er bij lipoedeem ook in een geringe mate lymfoedeem voorkomt. Voorts is bewezen dat, wanneer je lipoedeem behandeld door middel van de “power assisted vibroliposuctie onder tumescent lokaal anesthesie” de lymfevaten niet beschadigd worden. Drs. Boonen zal uitleggen waarom dit zo belangrijk is voor de toekomst van lipoedeembehandelingen.

Algemene informatie

Datum: 2 februari 2023
Tijd: start om 19:00 uur
Kosten: gratis

Locatie:
Van der Valk Hotel Leiden
Haagse Schouwweg 14
2332 KG Leiden

Route: Informatie over parkeren en openbaar vervoer

Aanmelden

Aanmelden voor de informatieavond kan niet meer.