Grote waardering voor zelfstandige klinieken

Er is bij patiënten grote waardering voor de bejegening en behandeling bij zelfstandige klinieken. Dat blijkt uit onderzoek van de Patiëntenfederatie Nederland. Op verzoek van Zelfstandige Klinieken Nederland heeft Patiëntenfederatie Nederland net als in 2019 een analyse gedaan van waarderingen van de medisch specialistische zorg op ZorgkaartNederland.

Opvallend is dat uit de analyse blijkt dat de geleverde zorg in een zelfstandige kliniek beter wordt gewaardeerd dan zorg in een ziekenhuis. De zelfstandige klinieken krijgen gemiddeld een 8,8 als cijfer gemeten over een periode van 2016 tot heden.

In onderstaande grafiek zijn de totale waarderingen per groep weergegeven. Te zien is dat de groep overige klinieken & centra de hoogste waardering krijgen met gemiddeld een 8,9 en 88% die een 8 of hoger geeft. Zelfstandige Klinieken Nederland komt op een tweede plaats met een gemiddelde van 8,8 en 84% die een 8 of hoger geeft. Ziekenhuizen komen daarna met gemiddeld een 8,3 en 79% die een 8 of hoger geeft.

Bron:

Rapport Resultaten analyse Zelfstandige Klinieken Nederland mei 2020