Chirurg Michel Visser helpt graag mensen

“Tijdens mijn werk als chirurg streef ik er altijd naar dat reconstructies effectief zijn, en dat ze er bovendien ook goed uitzien in esthetisch opzicht”, aldus Michel Visser. Sinds kort zet deze bevlogen en ervaren chirurg zijn kennis en kunde in voor Polikliniek de Blaak. Michel is naar eigen zeggen arts geworden omdat hij “graag mensen helpt en blij maakt”.

Voor Polikliniek de Blaak gaat Michel liposucties verrichten bij lipoedeem patiënten, maar ook andere cosmetische ingrepen. Van gynaecomastie (borstvorming bij mannen) en ooglidcorrecties, tot en met facelifts en schaamlipcorrecties.

de michel visserVan vaatchirurgie tot ontwikkelingswerk

Tijdens zijn studie Geneeskunde in Leiden deed Michel onderzoek naar niertransplantaties. Vervolgens promoveerde hij op een onderzoek naar de verbetering van kunststof bloedvaten (proefschrift ‘Endothelial cell seeding’, 1996). Na zijn registratie als algemeen chirurg rondde Michel in 2000 de tweejarige vervolgopleiding tot vaatchirurg af in het LUMC in Leiden, waarna hij zich als staflid en later ook als opleider bezighield met vaatchirurgie en niertransplantaties.

Voordat hij naar de Blaak kwam, werkte Michel in het VUMC (Amsterdam) en het ZMC (Zaandam). Daarnaast is hij sinds 2010 jaarlijks als ‘visiting surgeon’ te vinden in Tanzania, in een klein districtsziekenhuis in Mikumi. Een van de ziekenhuizen die worden ondersteund door de Morogoro Support Foundation. Een stichting opgericht door Nederlandse artsen, waarvan Michel voorzitter is (zie www.10trees.org).

Goed informeren

Zijn drijfveer om aan de slag te gaan in de cosmetische chirurgie is eigenlijk dezelfde als de reden waarom Michel destijds in het vak stapte: “Ik ben dokter geworden om mensen te helpen. Ik verdiep me graag in de persoon, de problemen en de wensen en verwachtingen ten aanzien van een eventuele behandeling. Deze aspecten van de geneeskunde zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met het vak. Of je nu bezig bent met algemene chirurgie, vaatchirurgie of cosmetische chirurgie.”

De keuze voor een cosmetische behandeling is volgens Michel altijd heel persoonlijk. “Waarbij het mijn taak is inzicht te krijgen in drijfveren en verwachtingen. Merk ik dat iemand een onrealistisch verwachtingspatroon heeft, dan zal ik dat proberen duidelijk te maken.” Zijn devies voor patiënten die cosmetische chirurgie overwegen: “Laat je vooral goed informeren tijdens het spreekuur!”

Trots op trouwe patiënten

De ervaren chirurg koos onder andere voor de Polikliniek de Blaak, vanwege haar lange historie als toonaangevend zelfstandig behandelcentrum in Nederland. “Het leveren van topkwaliteit staat hoog in het vaandel.” Daar levert Michel graag een bijdrage aan. Als we hem tot slot vragen wat hem trots maakt, hoeft hij daar niet lang over na te denken: “Uit het feit dat patiënten tevreden met mij zijn als dokter. Of het nu door een gezellig en informatief gesprek is in de spreekkamer of na een operatie, eenvoudig of super complex. Het is regelmatig voorgekomen dat patiënten met mij mee ‘verhuisden’, wanneer ik in een ander ziekenhuis ging werken.”

Een afspraak maken voor een consult bij dr. Visser kan telefonisch: 085-4881700