Chirurg drs. Tanja Cijs start met kleine chirurgie in Rotterdam

28-04-2011 – Polikliniek de Blaak biedt vanaf april een extra dienst aan de huisartsen die de kleine chirurgie willen uitbesteden. Voor deze huisartsen is het belangrijk te weten dat de patiënt die zij doorsturen in een professioneel ingerichte en gecertificeerde OK wordt geholpen met gekwalificeerd OK personeel.

Als chirurg maakt drs. Tanja Cijs al gebruik van de professionele OK faciliteiten (volgens richtlijnen van de Inspectie) van Polikliniek de Blaak en wil daar vanaf april 2011 ook starten met kleine chirurgische ingrepen op het gebied van dermatochirurgie. Dat houdt in: het verwijderen van bijvoorbeeld atheroomcysten, lipomen, naevi, wigexcisies, fibromen, dermatofibromen en ook huidtumoren zoals basaliomen en melanomen. Ook de behandeling van een triggerfinger behoort tot de mogelijkheden.

Drs. Tanja Cijs studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij startte de opleiding tot chirurg in 2003 bij het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. De opleiding tot chirurg werd afgerond in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam (2005-2010), waar zij in het laatste jaar van de opleiding specialiseerde in de oncologische chirurgie met als aandachtsgebied longchirurgie, mamma- en hoofd-hals chirurgie. Tanja Cijs is sinds mei 2010 werkzaam als chirurg bij Polikliniek de Blaak.

atheroomcysten lipomen naevi wigexcisies kleine chirurgie

 

chirurg tanja cijs van polikliniek de Blaak

drs. T. Cijs