Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook pigmentatie, wijde poriën en niet al te diepe acne-littekens kunnen ermee worden behandeld. Oppervlakkige peelings kunnen, als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van sterk zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grote acne-littekens. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

chemische peeling huidtherapie

Indicaties

Bij Polikliniek de Blaak werken wij met DermaQuest peelings. Deze zijn voor iedereen geschikt. Of u de huid een oppepper wilt geven of u wilt één van de onderstaande indicaties van de huid verbeteren/verminderen, een kuur van DermaQuest peelings kan hiervoor een effectieve oplossing bieden. De behandelingen kunnen worden ondergaan bij een breed scala aan de volgende huidindicaties:

  • Acne
  • Acnelittekens
  • Fijne lijntjes
  • Grauwe huid
  • Grove poriën
  • Pigmentvlekken

Behandeling

Een chemische peeling verwijdert de bovenste huidlaag. Er zijn oppervlakkige- en diepe peelings. De huidtherapeut kiest de juiste methode voor uw behandeling tijdens het eerste consult.

Na de peeling

Soms is het nodig dat u thuis een zalf of crème gebruikt om er voor te zorgen dat de huid optimaal herstelt en complicaties voorkomen kunnen worden. Degene die de behandeling uitvoert informeert u hierover. Tenzij anders is afgesproken, reinigt u de huid 's morgens en 's avonds met lauw water en dept u de huid zorgvuldig droog. Gebruik geen reinigingsproducten, scrubcrème, peeling of masker zolang de huid nog rood is. Krab niet aan wondjes of korstjes. Hierdoor kunnen littekens ontstaan. Ga gedurende ten minste 4-6 weken niet te veel in de zon en ook niet onder een zonnebank. Gebruik in die periode dagelijks (ook in de winter) een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 of hoger. Dit is nodig om te voorkomen dat er een ongelijkmatige pigmentatie (kleurvlekken) ontstaat.

 

Hoe reageert de huid op de behandeling

Er ontstaat een rode kleur. Afhankelijk van de soort peeling trekt dit binnen enkele uren weg, maar bij een diepe peeling kan er soms gedurende enkele weken een roze kleur zichtbaar blijven. De bovenste huidlaag laat soms los waardoor blaasjes kunnen ontstaan. Later ontstaan op die plaats soms korstjes. Krab er niet aan, want daardoor kunnen littekens ontstaan. Later gaat de huid vaak wat vervellen. Ook kan er dan soms wat jeuk ontstaan.

chemische peeling

Risico's en complicaties

Bij een peelingbestaat het risico dat er pigmentveranderingen ontstaan in de behandelde huid. Vermindering van pigment (hypopigmentatie) komt het meeste voor. Daarom wordt een peeling ook gebruikt om overmatige pigmentaties te verminderen. De verminderde pigmentatie verdwijnt, afhankelijk van de ernst, in weken tot maanden. Na een diepe peeling kan het soms een jaar duren. Het is ook mogelijk dat de huid reageert met een overmatige pigmentatie (hyperpigmentatie). Dit herstelt in de loop van maanden tot een jaar. Bij zeer forse pigmentatie herstelt de huid niet altijd volledig. Om de kans op overmatige pigmentatie van de huid te verkleinen is het belangrijk dat u de huid, in de eerste maanden na de peeling, niet aan de zon of aan een zonnebank blootstelt. Gebruik overdag een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaats vinden.

Kosten en vergoeding

Een peeling is een cosmetische ingreep. Alleen als het gebruikt wordt bij de behandeling van acne kunt u, als u een aanvullend pakket heeft afgesloten, van uw verzekeraar een tegemoetkoming in de kosten krijgen. In alle andere gevallen dient u de behandeling zelf te betalen. De huidtherapeut die de behandeling gaat uitvoeren, zal u over de kosten informeren. De kosten dient u per pin eerst zelf te betalen. Bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

De therapie wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor behandeling door middel van chemische peeling: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk /  Haaglanden.

Prijslijst chemische peeling

Intakegesprek huidtherapie gratis
Chemische peeling oppervlakkig € 65,00
Chemische peeling diep € 85,00

 

Bovenstaande prijzen zijn per behandeling en inclusief BTW.

 

afspraak maken   

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Meest gelezen


youtube google instagram twitter facebook

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.