Elastische kousen

Het dragen van elastische kousen na een van de behandelingen voor spataderen, met uitzondering van de vaatlasertherapie, is van wezenlijk belang voor de effectiviteit van deze behandeling. De elastische kousen bevorderen de doorbloeding en de afvoer van lymfevocht. Bovendien krijgen de benen extra ondersteuning waardoor een verdere uitbreiding van bestaande vaatproblemen wordt voorkomen. Het dragen van de elastische kousen draagt bij tot een voorspoedig herstel en bepaalt mede het uiteindelijke resultaat.

Therapeutische kousen (steunkousen)

steunkousen zijn elastische kousen die aangemeten worden door bandagiste na spataderen of lipoedeemsteunkousen aanmetenTijdens de zwangerschap zijn ze onontbeerlijk, ook om de uitbreiding van spataders en verwikkelingen te voorkomen. Soms kan het aangewezen zijn, zoals bij staande beroepen, ze zelfs tijdens de werkuren te dragen. Deze therapeutisch elastische kousen worden aangemeten door onze gediplomeerde bandagisten.

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen: Rotterdam, Rijswijk en Tilburg.

Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.