Grove poriën

Vooral mensen met een vette huid krijgen met het ouder worden last van grove poriën of een grove huidstructuur. Poriën zijn buisjes in de huid die zorgen voor de afvoer van talg of zweet. Deze buisjes kunnen verstopt raken of de wand van de porie kan verslappen waardoor de porie uitrekt en zichtbaar wordt.

Het ontstaan van grove poriën kun je beperken door te zorgen dat je huid niet te veel wordt blootgesteld aan zon en uitlaatgassen en roken en alcohol te vermijden. De huidtherapeuten van Polikliniek de Blaak kunnen je ook adviseren hoe je je huid het beste kunt reinigen.

Als eenmaal de grove poriën zichtbaar zijn kun je zelf niet veel meer doen. Er zijn gelukkig wel goede behandelingen mogelijk om de poriën aanzienlijk minder zichtbaar te maken. Als gespecialiseerde huidkliniek heeft Polikliniek de Blaak een zeer uitgebreid pakket aan behandelmogelijkheden zoals  microdermabrasie, chemische peeling, CO2 laser of de dermapen.  Na een intake zal de huidtherapeut je adviseren in wat de meest geschikte behandeling voor jouw huid is. De behandeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden en de structuur van de huid verbetert.

Een afspraak maken voor het behandelen van grove poriën bij de huidtherapeut in Tilburg, Rijswijk of Rotterdam kan telefonisch: 085-4881700 De intake is gratis.