Mevrouw Slagboom na een lipoedeembehandeling

Vanaf mijn 21e levensjaar heb ik veel last van mijn benen. Pijn bij lichte aanraking, pijn na inspanning, pijn in scheenbenen, eigenlijk altijd last van een zeurende pijn.

Toen ik 21 was ben ik voor het eerst begonnen met het weg laten spuiten van spataderen. Dit kon destijds nog in het ziekenhuis. Helaas kwamen de spataderen terug. Aangezien het wegspuiten van spataderen later niet altijd meer vergoed werd, ben ik via een familielid terecht gekomen bij Polikliniek De Blaak te Rotterdam. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort zaken. Hier ben ik een aantal keer behandeld voor de spataderen maar helaas bleven de spataderen niet weg. Een herhaling van het wegspuiten van de spataderen kon niet uitblijven. Ook deze behandelingen heb ik uit laten voeren door Polikliniek de Blaak.

Naarmate ik ouder werd werden de andere klachten in mijn benen steeds erger. Ook merkte ik duidelijk dat er een verandering plaatsvond in mijn benen. De huidstructuur werd anders. Dit is moeilijk om goed te omschrijven. Een mens kent zijn/haar lichaam het beste en weet dus wanneer er iets niet klopt. Ik begon kilo’s aan te komen. Dit is normaal gesproken niet heel vreemd maar aangezien ik vanaf mijn 21e altijd rond de 60 kilo woog was dit vreemd. Ik had ook sterk het idee dat de extra kilo’s alleen aan mijn benen zaten en niet aan de rest van mijn lichaam.