In onze kliniek werken wij met vijf verschillende behandelmethoden om uw spataderen te behandelen. U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

Sclerocompressietherapie

Bij sclerocompressietherapie worden de kleine spataderen weggespoten met een vetoplossende vloeistof. Met behulp van een dunne injectienaald wordt er om de tien centimeter vloeistof in de spatader gespoten, waardoor de gladde vaatwand stroef wordt. Hierdoor verkleven de vaatwandjes met elkaar, waarna ze verschrompelen. Om ervoor te zorgen dat vaatwandjes aan elkaar blijven kleven, dient u na de behandeling enkele dagen lang een drukverband of een elastische kous te dragen.

Om u een duidelijk beeld van de behandeling te geven, hebben wij een filmpje van een sclerocompressietherapie behandeling gemaakt:

Sclerocompressietherapie schuim

Een tweede vorm van sclerocompressietherapie is schuim sclerocompressietherapie. Bij deze behandeling wordt de in te spuiten vloeistof van tevoren opgeschuimd, waardoor de vloeistof dikker is en de vaatwand nog stroever wordt. Deze methode is dan ook geschikt voor middelgrote tot grote aderen, omdat het schuim zich over een groter oppervlak kan verdelen. Net als bij de algemene sclerocompressietherapie, dient u ook na de schuim sclerocompressietherapie elastische kousen of drukverband te dragen.

Echogeleide sclerotherapie

De echogeleide sclerotherapie wordt gebruikt bij dieperliggende aderen die niet met het blote oog te zien zijn. Met behulp van een echografische controle kunnen de dieperliggende aderen zonder risico door de arts worden behandeld.

Endoveneuze laser

De laserbehandeling tegen uw spataderen wordt uitgevoerd onder een lokale verdoving. Door middel van geluidsgolven (echografie) wordt de ader zichtbaar en kan deze op het been getekend worden. Vervolgens wordt er met een holle naald een glasvezeldraad in het bloedvat aangebracht. Deze wordt vervolgens dichtgeschroeid via laserenergie.

Om u een beeld te geven van de endoveneuze behandeling, kunt u onderstaande video van de spataderbehandeling bekijken:

Mullertechniek

Met de Mullertechniek worden de spataderen onder een lokale verdoving chirurgisch verwijderd. Eerst worden uw spataderen afgetekend met een speciale stift. Vervolgens worden er kleine sneetjes boven de spataderen gemaakt, waarna de aderen met een soort haaknaaldje verwijderd worden. Door kleine sneetjes te maken, ontstaan er hele kleine littekentjes. Hierdoor is het cosmetisch resultaat zeer goed.

Net als bij de sclerocompressietherapie en de endoveneuze laser, hebben wij ook een filmpje van de Mullertechniek om u een duidelijk beeld te geven van de behandeling:

Lees hier meer over spataderen

Meest gelezen


youtube google instagram twitter facebook

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.