Onderzoek naar lipoedeem krijgt versterking

Binnen Polikliniek de Blaak werkt een onderzoeksteam aan een onderzoek over de verbetering van kwaliteit van leven voor lipoedeempatiënten na een tumescent vibroliposuctie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door drs. R. Boonen en drs. C. van der Pas. Het team wordt sinds kort versterkt door Shahana Nanhaykhan.

Shahana is recent afgestudeerd als psycholoog en is daarna bij Polikliniek de Blaak aan de slag gegaan als onderzoeksassistent van drs. Boonen. Zij is vooral geïnteresseerd in het psychologische effect dat de behandeling heeft op lipoedeempatiënten.

shanhana onderzoek lipoedeem

Een van de taken van Shahana is het opstellen van een betrouwbare vragenlijst. Aan de hand van antwoorden van 200 patiënten kan een goede analyse gemaakt worden van de resultaten van de behandeling. Uiteindelijk zal het onderzoek resulteren in een wetenschappelijk artikel dat drs. Boonen en drs. Van der Pas zullen publiceren. Door middel van wetenschappelijk onderzoek wil het onderzoeksteam bewijzen dat een lipoedeem een aandoening is die behandeling behoeft en zo eraan bijdragen dat in de toekomst de behandeling opgenomen wordt in de polis van de zorgverzekeringen.  

Voor meer informatie over de aandoening ga naar: LIPOEDEEM