Informatieavond over lipoedeem in Duiven

Donderdag 9 mei 2019 organiseren we in Duiven een informatieavond over lipoedeem.

Deze avond is interessant voor zowel patiënten als zorgprofessionals zoals huisartsen, huidtherapeuten, bandagisten en fysiotherapeuten. Als sprekers hebben we twee zeer deskundige artsen op het gebied lipoedeem: drs. N. Adamo en drs. R. Boonen.

Programma

  • 19:00 uur ontvangst
  • 19:15 uur presentatie door drs N. Adamo
  • 19:45 uur presentatie door drs. Boonen
  • 20:15 uur mogelijkheid om vragen te stellen

Sprekers en onderwerpen

Drs. N. Adamo

Tijdens de eerste presentatie van de informatieavond zal drs. Adamo uitleggen wat lipoedeem is, hoe het ontstaat en welke behandelingen mogelijk zijn. Drs. Adamo heeft veel ervaring met de lipoedeemliposuctie en hij zal uitleggen hoe deze behandeling wordt uitgevoerd, wat de voor- en nadelen zijn en welk resultaat de patiënt kan verwachten na de ingreep.

 

Drs. R. Boonen

De tweede presentatie is van drs. Boonen en gaat over het wetenschappelijk onderzoek dat hij en zijn team hebben uitgevoerd naar lipoedeem. Tijdens het onderzoek is aangetoond dat er bij lipoedeem ook in een geringe mate lymfoedeem voorkomt. Voorts is bewezen dat, wanneer je lipoedeem behandeld door middel van de “power assisted vibroliposuctie onder tumescent lokaal anesthesie” de lymfevaten niet beschadigd worden. Drs. Boonen zal uitleggen waarom dit zo belangrijk is voor de toekomst van lipoedeembehandelingen.

dokter robert boonen

 

aanmelden

Aanmelden voor de informatieavond kan via: communicatie@polikliniekdeblaak.nl (graag naam, telefoonnummer en aantal personen doorgeven). Er kunnen maximaal 100 personen deelnemen dus schrijf je op tijd in.

Datum: 9 mei 2019

Tijd: vanaf 19:00 uur

Kosten: gratis

Locatie: Van der Valk Duiven