Laser liposuctie

Naast de klassieke liposuctie past Polikliniek de Blaak nu ook de laser assisted liposuctie (LAL) toe. Hierbij wordt vetweefsel eerst specifiek met laserlicht kapot gemaakt, waarna de overblijfselen via de klassieke liposuctie methode worden verwijderd. Laser liposuctie wordt toegepast bij overtollige vetophopingen op diverse locaties, en is met name geschikt voor de behandeling van delicate zones zoals in het gezicht, hals of armen. Ook borstvorming bij mannen is goed te behandelen met laser liposuctie. Omdat de laserstralen de aanmaak van bindweefsel en collageen stimuleren heeft de behandeling ook een huid verstrakkend effect.

  • voor het verwijderen van lokale vetophopingen
  • verstrakt gelijktijdig de huid
  • kleine ingreep met een groots resultaat

Liposuctie is voor het eerst in de jaren 70 beschreven door Gynaecoloog Giorgio Fisher en later door algemeen chirurg Pierre Fournier verder verfijnd en onderwezen aan diverse cosmetisch artsen. Dermatoloog Jeffrey Klein heeft vervolgens de tumeschent anaesthesie ontwikkeld waardoor nu veel cosmetisch artsen en dermatologen deze ingreep zeer veilig poliklinisch kunnen verrichten. Inmiddels is het een van de meest uitgevoerde cosmetische operaties ter wereld.

Laser liposuctie

laser liposuctie

Het principe achter deze behandeling is dat laserlicht met een golflengte die specifiek is voor vetweefsel gebruikt wordt om het vetweefsel te laten smelten. Het is een minimaal invasieve laser die door het vetweefsel heen bewogen wordt. Door de vet-specifieke golflengte wordt de laserenergie grotendeels door vetweefsel geabsorbeerd waardoor dit smelt. Vervolgens kan met behulp van liposuctie dit gesmolten vet worden afgezogen. De energie van deze laser wordt specifiek geabsorbeerd door bindweefselcellen die daardoor zorgen voor het strakker worden van de huid.

Toepassing

Laser liposuctie kan succesvol worden ingezet bij de volgende behandelingen:

• Een verslapte kaaklijn
• Hamsterwangen
• Verslapte hals
• Verslapte bovenarmen
• Verslapte onderarmen
• Vet op de buik en in de taille
• Borstvorming bij mannen (gynaecomastie)
• Verslapte huid op de rug
• Vet aan de buitenkant van de bovenbenen
• Verslapte huid aan de binnenkant van de
bovenbenen
• Vetophoping of huidverslapping op de knieën

 

Consult

Het intake gesprek verloopt hetzelfde als bij de klassieke liposuctie. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of de patiënt geschikt is voor de procedure en of de verwachtingen reëel zijn. Veel patiënten zijn geschikt voor laser liposuctie. Ook mannen met borstvorming (gynaecomastie) vormen een zeer goede doelgroep voor de laser liposuctie. Met behulp van de laser worden de overactieve zweetklieren kapot gemaakt en met de liposuctie canule worden de resten afgezogen.

Operatie

De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het te behandelen gebied wordt afgetekend waarbij de te behandelen gebieden worden gemarkeerd. Vervolgens wordt steriel verdoofd met behulp van de tumescente vloeistof, waaraan ook adrenaline is toegevoegd om bloedvaten samen te laten knijpen. Na inwerken van deze vloeistof worden een of meerdere steekgaatjes in de huid gemaakt via welke de laser kan worden ingebracht. Vervolgens wordt, na activatie van de laser, deze met rustige bewegingen door het vetweefsel heen gehaald. Doordat de laser warmte afgeeft, wordt de bovenliggende huid warmer, een teken dat de behandeling zijn doel bereikt. Nadat de vooraf ingestelde hoeveelheid energie is gebruikt, volgt de liposuctie. Het vetweefsel kan vervolgens eenvoudig worden weggezogen, omdat het vet vloeibaar is geworden door de laser. Eventueel kan met een zogenaamde ‘tweede pass’ opnieuw aansluitend worden behandeld. Zo kunnen zeer accuraat en efficiënt het overtollige vetweefsel, borstweefsel of zweetklieren worden weggewerkt. De steekgaatjes worden met hechtingen of pleisters gesloten. Meteen na de operatie kan de patiënt weer naar huis.

onderkin verminderen

Na de behandeling

Patiënten krijgen na de operatie van armen of borsten drukkleding aangemeten. Dit is om het wondgebied tot rust te laten komen en verdere zwelling te minimaliseren. Het advies is om deze kleding gedurende minimaal twee weken te dragen en zware inspanning te vermijden. Hoewel de meeste zwelling na een week weg is getrokken, werkt het effect van de laser nog geruime tijd door. Immers behalve vetcellen nemen ook bindweefselcellen warmte op door de laser waardoor de vorming van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Dit geeft een samentrekkend effect dat zich uit door het strakker worden van de huid waardoor deze soms wat gespannen kan aanvoelen na de ingreep.

Resultaat

Het eindresultaat van een liposuctie behandeling met laser is pas te bepalen na 3-6 maanden. De huid en het weefsel hebben dan genoeg tijd gekregen om te herstellen. Ook de effecten van de verhoogde productie van collageen en de huidverstrakking is pas na enkele maanden goed zichtbaar. Het resultaat is blijvend, wat betekent dat het weggezogen vet er niet opnieuw aankomt. Wel kunnen bij het toenemen van gewicht bestaande vetcellen in omvang toenemen.

Het is belangrijk om je te realiseren dat laser liposuctie geen behandeling is voor overgewicht of obesitas.

 

Prijslijst laser liposuctie

Laser liposuctie
Lipolaser Kaaklijn € 995,-
Lipolaser Kaaklijn en onderkin € 1.495,-
Lipolaser bovenarmen € 1.850,-
Lipolaser binnenkant knieën € 1.050,-
Lipolaser maagregio € 1.250,-
Lipolaser onderbuik € 1.450,-
Lipolaser totale buik € 2.100,-
Lipolaser billen € 1.550,-
Lipolaser stuitje € 950,-
Lipolaser rugrollen € 1.050,-
Lipolaser taille € 1.450,-
Lipolaser mannenborsten € 1.850,-
Toeslag 1 zone in combinatie met lipoedeem behandeling € 300,-
Toeslag twee zones in combinatie met lipoedeem behandeling € 500,-
Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.