Fotodynamische therapie ( PDT) is de benaming voor een geneeskundige behandeling van (beginnende) huidkanker.  De te behandelen plek wordt vooraf ingesmeerd met een crème die de kwaadaardige cellen overgevoelig maakt voor zichtbaar licht (rood licht). Na 3 uur inwerktijd wordt deze plek gedurende circa 9 minuten met een rode lamp belicht waardoor de kwaadaardige cellen afsterven. De afgestorven cellen worden daarna vanzelf vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. De behandeling bestaat meestal uit 1 of 2 belichtingen.

Toepassingen voor PDT

Fotodynamische therapie wordt in de dermatologie toegepast voor de behandeling van actinische keratose, morbus Bowen en het  oppervlakkig basaalcelcarcinoom. Er zijn meer dan 3.000 patiënten met PDT onderzocht, de klinische effectiviteit is hoog.

Cosmetisch beter resultaat

Door de selectiviteit voor (pre)maligne cellen blijft weefselschade beperkt tot de laesies, gezonde huid wordt niet meebehandeld.  Mede hierdoor zijn ook de cosmetisch resultaten van PDT zeer goed, wat bijvoorbeeld bij laesies in het gelaat van groot belang is voor de patiënt.

De vestiging van Polikliniek de Blaak waar u terecht kunt voor behandeling met PDT: Rijswijk (regio Den haag).

 

De behandelingsprocedure:

foto van het resultaat:

afspraak maken   

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Meest gelezen


youtube google instagram twitter facebook

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.