Wat is overbeharing?

Overmatige lichaamsbeharing kent verschillende oorzaken. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen en erfelijke aanleg. De meest voorkomende vormen van overmatige lichaamsbeharing zijn hirsutisme en hypertrichose. Hirsutisme is mannelijke overbeharing bij een vrouw.

De belangrijkste oorzaken zijn hormonaal, medicamenten en/of erfelijkheid. Hypertrichose is een medische term om het aanwezig zijn van overbeharing aan te duiden. Het wordt vooral veroorzaakt door medicatie of erfelijkheid. Lasers

Binnen polikliniek de Blaak wordt er gebruik gemaakt van 2 soorten ontharingslasers. Beide lasers zijn uitermate geschikt voor het verwijderen van ongewenste haargroei en hebben ieder een eigen specialiteit. De Nd-YAG laser (1064 nanometer)met een gekoelde laser kop van 10 mm, kan diep in de huid indringen en laat de huid en het omliggend weefsel rondom het haar met rust. Mede hierdoor is de laser zeer geschikt voor het behandelen van de donkere huid.

Nieuw!

De LightSheer Diodelaser DUET (800 nanometer) heeft twee soorten handstukken tot haar beschikking: namelijk het gekoelde handstuk van 9x9 mm, voor de kleinere gebieden zoals het gelaat en een handstuk van 22x35 mm, voor de grotere gebieden zoals de benen, oksels, armen en de rug. Het grote handstuk maakt gebruik van een speciale vacuüm techniek. De huid wordt een klein stukje in de behandelkop gezogen zodat de haren goed geraakt kunnen worden. Door deze nieuwe geavanceerde technologie kan er in tegenstelling tot de andere behandelkoppen sneller, minder pijnlijk en comfortabeler gewerkt worden.

laser ontharen

Werkwijze laser

In de haar bevindt zich pigment (melanine). De behandelkop geeft een energiestraal af dat geabsorbeerd wordt door het melanine. Deze absorptie gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt.

De temperatuur komt rond de 70 graden uit, wat het gewenste effect geeft: het haarzakje sterft af en kan geen nieuw haar meer produceren, mits deze haar behandeld wordt in de juiste haargroeifase.

De absorptie van de energiebundel voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet.

Duur van de sessie

Voor het behandelen van een bovenlip zal dit ongeveer 15 minuten in beslag nemen, een bikinilijn 30 minuten en bijvoorbeeld de rug en benen rond de 40 minuten.

Wanneer kan er behandeld worden?

Over het algemeen geldt dat gepigmenteerd (donker) en normaal tot dik haar het meeste effect geeft. Dit omdat de absorptie van melanine hoger is en de kans op vernietiging van het haarzakje het grootst is. Hele dunne blonde, rode of grijze haren zijn niet te behandelen vanwege het ontbreken van pigment in dit haar. Voor dit soort haren is elektrische epilatie in kleine gebieden wel een optie.

ontharen van de donkere huid

Speelt huidskleur een rol?

Alle huidskleuren en huidtypes kunnen behandeld worden. Bij de donkere huidtypes wordt er aangepast gewerkt i.v.m. meer pigment in de huid. Hoe lichter de huid en hoe donkerder en dikker de haar, hoe sneller u resultaat mag verwachten.

Voorzorgsmaatregelen

Tijdens het vrijblijvende eerste consult moeten de haren goed zichtbaar zijn. De haren mogen tot 4 weken voor aanvang van de 1e behandeling en tijdens de hele behandeling niet geëpileerd, geharst of uitgetrokken worden. Dit verstoord de haargroeicyclus en vermindert het resultaat.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is afhankelijk van de dichtheid, kleur, diameter en plaats van de haargroei. Wanneer de haar in de groeifase zit en met de wortel vast zit in de huid kan deze goed worden behandeld. Er zijn meerdere behandelingen nodig omdat niet alle haren gelijktijdig zich in de groeifase bevinden. Gemiddeld wordt er 4 tot 8 maal behandeld voordat een goed resultaat is bereikt. Bij dunne haren kunnen er bijvoorbeeld meer behandelingen nodig zijn. Het gezicht/oksels/bikinilijn wordt om de 6 weken behandeld en rug/armen/benen om de 8-10 weken.

U kunt een haarreductie verwachten van 70-80% maar omdat het lichaam verschillend kan reageren kunnen wij hier geen garantie geven. Echter bij ‘definitieve’ ontharing moet er u er wel rekening mee houden dat het lichaam zelf in staat is ‘slapende’ haarzakjes aan te wakkeren door bijvoorbeeld de overgang, bepaalde medicijnen of door het ouder worden. Om een goed resultaat te behouden raden wij u aan om de behandeling na de volledige sessie nog 1 maal per jaar te herhalen.

Risico’s en Complicaties

In zeldzame gevallen kunnen er wondjes, blaarvorming, jeuk en langdurige roodheid door tempratuurstijging van de huid ontstaan. Wanneer u niet de gegeven instructies voor de behandeling navolgt, zou dat de kans op complicaties kunnen vergroten. Complicaties als littekens komen zeer zelden voor. In sommige gevallen kunnen na het ontstaan van blaren donkere of lichte pigmentatie plekken ontstaan op de huid na de behandeling. Dit kan verergeren door de huid hierna bloot te stellen aan de zon. De pigmentproblemen zijn wel vaak van voorbijgaande aard, maar het bijkleuren kan maanden duren. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaats vinden.

Kosten en vergoeding

Definitieve ontharing bij vrouwen in het gelaat wordt door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering deels vergoed. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij u naar het polis blad van uw zorgverzekeraar. De kosten dient u per pin eerst te betalen, bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

De therapie wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten.

Lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

"laserepilatie

Foto voor het ontharen met laser

foto na epileren en ontharen

Foto na het ontharen met laser

Bekijk hier een filmpje over ontharen d.m.v. laser:

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor ontharen met laser: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk / Haaglanden.

Prijslijst laser ontharen (LightSheer Diodelaser DUET)

Intake

 Gratis

 

 

GELAAT

 
Bovenlip

€   60,00

Kin

€   65,00

Wangen

€   75,00

Nek

€   90,00

Bovenlip + kin

€ 110,00

Bovenlip + kin + wangen

€ 140,00

Bovenlip + kin + nek

€ 140,00

Kaaklijn gebied

€ 120,00

Mondhoeken

€   50,00

Bakkebaarden

€   70,00

Wenkbrauwen tussenstuk

€   45,00

Gezicht

€ 150,00

Gezicht + nek

€ 175,00

   
TORSO  
Borst € 110,00
Buik

€ 120,00

Buikstreepje

€   70,00

Bikinilijn klein (buiten broekje)

€   90,00

Bikinilijn groot (buiten broekje) € 120,00
Schaamstreek klein
€ 140,00
Schaamstreek groot

€ 165,00

Billen

€ 125,00

Oksels

€   90,00

Tepelhof

€   75,00

   
LEDENMATEN  
Bovenarmen € 130,00
Onderarmen

€ 130,00

Armen

€ 195,00

Handen

€   75,00

Bovenbenen

€ 190,00

Bovenbenen achterkant

€ 140,00

Onderbenen

€ 185,00

Onderbenen + knieën

€ 200,00

Tenen

€   60,00

Voeten (incl. tenen)

€   75,00

Benen

€ 295,00

   
MAN  
Baardstreek klein € 125,00
Baardstreek groot € 150,00
Borst € 160,00
Buik € 150,00
Borst + buik € 210,00
Rug € 195,00
Billen € 130,00
Schouders € 135,00
Rug + Schouders € 245,00

 

Alle tarieven zijn per behandeling en inclusief verschuldigde BTW.

 Afspraak afzeggen
Als u een afspraak niet tijdig heeft afgezegd, ontvangt u een factuur van 35 euro voor één afspraak. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Meer informatie over het afzeggen van een afspraak vindt u HIER.

 

afspraak maken   

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

 

laserontharen met de lightsheer duet

Lightsheer Duet

f

Meest gelezen


youtube google facebook twitter

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.