Wat is Camouflagetherapie?

Camouflage is eigenlijk geen "therapie". Het is een behandeling met een tijdelijk effect. Behandelingen die donkere of lichte vlekken moeten bleken of donkerder moeten kleuren vertonen niet altijd het gewenste effect. Om een tijdelijke oplossing te bedenken, kunnen patiënten een dekkende make-up gebruiken (deze is veegvast en waterafstotend) om in de tussentijd storende huiddelen minder opvallend te maken. Dit is met name van belang gedurende de dag, op het werk of bij sociale gelegenheden, zoals feestjes of recepties. Doordat er veel van dit soort make-up op de markt verkrijgbaar is, is het vaak moeilijk een juist product en een bijpassende huidskleur te kiezen dat het best bij u past. Het mooi en natuurlijk camoufleren van huidoneffenheden zal bovendien uw eigen zelfvertrouwen versterken.

camouflage therapie

Behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal een kort en vrijblijvend intakegesprek plaatsvinden. Tijdens het vervolg consult zal samen met de huidtherapeut worden bekeken welke kleur of kleuren het meest overeenkomen met de eigen huidskleur. Daarna zal de huidtherapeute u de juiste manier tonen waarop u thuis de crème kan aanbrengen.

Indicatie

  • Brandwonden
  • Couperose / vaatafwijkingen
  • Littekens
  • Pigmentvlekken
  • Wijnvlekken
  • Vitiligo
  • Donkere kringen onder de ogen
  • Psoriasis
 duur van behandeling

Duur van de behandeling

In een half uur/ uur kan de juiste kleur of kleursamenstelling in samenspraak met u worden bepaald en kan de juiste manier van het aanbrengen van de camouflagecrème door de huidtherapeut aangeleerd worden. Hierna kunnen de producten besteld en afgehaald worden bij Polikliniek de Blaak.

Kosten en vergoeding

De behandeling van een zieke of beschadigde huid is het specialisme van de huidtherapeut. Om een beroep te kunnen doen op een terugbetaling is in de meeste gevallen een doorverwijzing van een arts of specialist noodzakelijk. In veel gevallen dient u aanvullend verzekerd te zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar. De kosten dient u per pin eerst te betalen, bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

De therapie wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

camouflagetherapie

foto: camouflagetherapie

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor behandeling door middel van camouflagetherapie: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk / Haaglanden.

Prijslijst Camouflagetherapie

Intakegesprek huidtherapie gratis
Camouflagetherapie €   45,00

 

Bovenstaande prijzen zijn per behandeling en inclusief BTW.

 

afspraak maken

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Meest gelezen


youtube google facebook twitter

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.